Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2022 14:30
Čas čtení 6:37
Martin Adam Pavlík

10 nejlepších filmů Toma Cruise

10 nejlepších filmů Toma Cruise
Zdroj: Warner Bros. US
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ FILMY TIP NA FILM TOM CRUISE
Uložit Uložené

Již v květnu uvidíme na velkém plátně snímek Top Gun: Maverick, ve kterém se Tom Cruise opět představí jako osobitý a odvážný pilot Pete Maverick Mitchell. Zkrať si čekání a přečti si, které nejlepší filmy z jeho bohaté kariéry jsme vybrali.

V Hollywoodu je jen málo jemu podobných herců. Má nezaměnitelné charisma, sebevědomí a na filmovém place často zkouší své limity. Nebojí se fyzicky nesmírně náročných a nebezpečných kaskadérských kousků (nejednou se při jejich natáčení zranil) v napínavých akčních thrillerech, ale ani dramatických úkolů, které vyžadují tu nejpevnější psychiku.

Tom Cruise se proslavil ledasčím. Manželstvím s Nicole Kidman, působením ve scientologické církvi, kontroverzními vyjádřeními, ale zejména skvělými filmy. Vybrat z jeho bohaté filmografie deset těch úplně nejlepších nebylo jednoduché. Pokud v našem žebříčku nenajdeš právě ten svůj nejoblíbenější, je to jednoduše proto, že se do top desítky už nevešel.

Tom Cruise
Zdroj: Paramount Pictures

10. Minority Report (režie: Steven Spielberg, 2002)

Kde si film můžeš pustit: Nemá ho žádná streamovací společnost, takže si ho za pár korun můžeš koupit nebo půjčit přes Google Play, Apple TV či Amazon.

Délka filmu: 145 minut

Jedno z nejlepších sci-fi nového tisíciletí. Spielberg se inspiroval předlohou Philipa K. Dicka. Ta byla sice mnohem temnější a drsnější, ale legendární režisér dokázal distopický svět, ve kterém jsou lidé schopni vidět budoucnost, zobrazit dostatečně důvěryhodně a nabídl divákům zážitek, na který se nezapomíná.

Minority Report si bere to nejlepší z komerční i artové kinematografie. Má hloubku i poutavý vizuál, neztrácí na síle ani po opětovném zhlédnutí. Cruise se svým strhujícím výkonem osvědčil, jelikož ho Spielberg za pár let obsadil do hlavní role v jeho další podmanivé science-fiction War of the Worlds. Pokud jsi oba filmy náhodou ještě neviděl, neváhej.

Minority Report.
Zdroj: 20th Century Fox

9. The Last Samurai (režie: Edward Zwick, 2003)

Kde si film můžeš pustit: Nemá ho žádná streamovací společnost, takže si ho za pár korun můžeš koupit nebo půjčit přes Google Play, Apple TV či Amazon.

Délka filmu: 148 minut

Ponurá balada, ve které se stínají hlavy jedna radost a kde emoce doslova vřou pod kamennými výrazy na tvářích hlavních postav. Na jedné straně válečný film beroucí dech, na druhé melancholická romance. Zatímco v jiných filmech by se tyto dvě roviny mezi sebou pravděpodobně bily, zde se krásně doplňují díky citlivé Zwickově režii.

Cruise zde podává jeden z nejlepších výkonů v kariéře a náročnými bojovými choreografiemi, které zvládl úchvatně, opět dokázal, že je maximální profesionál a nebojí se těch nejtěžších výzev. S katanou mu to jde stejně dobře jako se samopaly ve známé sérii Mission: Impossible. The Last Samurai je emotivní drama o vině, odpuštění, spravedlnosti a cti, které ti navodí pořádný mráz na zádech.

Tom Cruise
Zdroj: Warner Brothers

8. Collateral (režie: Michael Mann, 2003)

Kde si film můžeš pustit: Nemá ho žádná streamovací společnost, takže si ho za pár korun můžeš koupit nebo půjčit přes Google Play, Apple TV či Amazon.

Délka filmu: 115 minut


Bravurní psychologický thriller. Vezme tě do nemilosrdného světa zločinu stejně jako hlavní postavu – taxikáře Maxe (Jamie Foxx). Zasněného snílka „probudí“ chladnokrevný nájemný vrah Vincent (ztvárnil ho právě Tom Cruise). Ten musí během jedné noci obstarat několik zakázek, přičemž své tajemství před Maxem dlouho neudrží.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 113420 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse