Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. dubna 2022 12:30
Čas čtení 6:04
Dominik Vetrák

Nejlepší romantické filmy na Netflixu

FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY TOP FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Ať už se chceš pobavit, nebo okouzlit zamilovanými dvojicemi, tyto filmy tvou romantickou duši určitě potěší.

Valentýn je dávno za námi, ale na dobré romantické filmy se rádi podíváme kdykoli. V kinech je už často nehrají, a proto jsme se obrátili na Netflix, kde najdeš stovky kvalitních filmů, mezi kterými jsou i romantické komedie.

Některé filmy sami vyprodukovali, u jiných jen koupili licence ke streamování. To znamená, že dříve či později některé filmy z tohoto seznamu opustí katalog Netflixu. Pokud tě tedy něco ze seznamu zaujme, podívej se na to co nejdříve.

Pokud se ti líbí naše žebříčky, seznamy a tipy na filmy či seriály, jakož i přehledy kvalitního obsahu na streamovacích platformách, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+. 

Vedle názvu filmu najdeš údaj o jeho délce a průměrné hodnocení recenzentů na Rotten Tomatoes (RT). Jedná se o stránku, která sdružuje hodnocení profesionálních recenzentů, takže hodnocení mohou být trochu přísnější, než jaké bys dal těmto filmům ty.

Doporučeno
Mission Impossible 7 stojí téměř 300 milionů dolarů. Film není ani po letech dokončen, ale Tom Cruise do něj přidal ponorku Mission Impossible 7 stojí téměř 300 milionů dolarů. Film není ani po letech dokončen, ale Tom Cruise do něj přidal ponorku 12. dubna 2022 9:30

1. La La Land (2016, režie: Damien Chazelle)

Jak je dlouhý: 2 h a 8 min

Hodnocení na RT: 8,7 z 10

Herci: Ryan Gosling a Emma Stone

Režisér Damien Chazelle natočil po povedeném dramatu Whiplash úžasný romantický příběh, ale nikdo nečekal, že mu razantní změna žánru sedne tak dokonale. La La Landu se podařilo skloubit prvky muzikálu, dramatu a romantického filmu s retrostylem a vizuálem takovým způsobem, až často zapomínáme na to, že jde o muzikál. 

Některé dramatické scény mezi herci Ryanem Goslingem a Emmou Stone jsou totiž precizně zahrané a tak dobře natočené, až je divné, jak přirozeně vedle nich působí taneční a hudební čísla.

La La Land má nádhernou hudbu a díky skvělým technickým aspektům v čele s kamerou a střihem se mu podařilo dostat divákům pod kůži. 

Pokud nechceš koukat na film, dej šanci alespoň soundtracku:

2. Brokeback Mountain (2005, režie: Ang Lee)

Jak je dlouhý: 2 h a 14 min

Hodnocení na RT: 8,2 z 10

Hlavní herci: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Linda Cardelini, Anne Hathaway

Režisér Ang Lee natočil v roce 2005 odvážný a kontroverzní film. Pravděpodobně nebylo snadné přesvědčit hollywoodské producenty, aby natočili drama o homosexuálech se špičkovými herci. LGBT filmů tehdy totiž vznikalo mnohem méně než v současnosti. 

Film je osobní, emotivní a vykresluje homosexuální vztah mezi dvěma muži uvěřitelně a autenticky.

Doporučeno
RECENZE: Severance je zatím nejlepší seriál roku 2022 RECENZE: Severance je zatím nejlepší seriál roku 2022 10. dubna 2022 8:30

Děj vypráví o dvou moderních kovbojích, kteří se opijí a užijí si vášnivou noc. Když se po letech znovu setkají, zjistí, že to mezi nimi stále jiskří. Odmítají však přiznat svoji homosexuální orientaci, což je psychicky ničí a zároveň ubližuje jejich rodinám.

3. Silver Linings Playbook (2012, režie: David O. Russell)

Jak je dlouhý: 2 h a 2 min

Hodnocení na RT: 8,2 z 10

Herci: Robert De Niro, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper

Bradley Cooper hraje v tomto dramatu úspěšného muže Pata, který přijde kvůli psychickým problémům a depresím o všechno. Téměř rok stráví v psychiatrické léčebně a po návratu domů se ho ujmou jeho rodiče. Snaží se vrátit do společnosti a ke své ženě, ale během toho pozná záhadnou Tiffany (Jennifer Lawrence), která také trpí psychickými problémy.

Namísto toho, aby si život usnadňoval, nová známost mu ho ještě více komplikuje. Tiffany mu pomáhá dostat se zpátky k ženě a on jí na oplátku dělá tanečního partnera v soutěži. Oba si k sobě postupně hledají cestu a zjišťují, že štěstí, které hledali jinde, si už vytvářejí jeden pro druhého. 

Film se zabývá psychickými problémy a vykresluje i některá vztahová dilemata, která pro změnu nepůsobí jako typické klišé zápletky z romantických filmů. Třešničkou na dortu je skvělé herecké obsazení v čele s Lawrence a Cooperem, díky kterým tě bude vyvrcholení jejich příběhu zajímat od začátku do konce.

4. Notting Hill (1999, režie: Roger Michell)

Jak je dlouhý: 2 h a 2 min

Hodnocení na RT: 7,1 z 10

Herci: Julia Roberts a Hugh Grant

Nebýt filmu Pretty Woman, snímek Notting Hill by zřejmě byl nejznámější romantickou komedií herečky Julie Roberts. Hraje zde úspěšnou herečku, kterou zaujme upřímný a neotřele vlídný přístup mladého majitele knihkupectví v podání Hugha Granta.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Jejich vztah postupně nabírá na obrátkách, ale společně musí překonat množství překážek. Spousta z nich pramení z toho, že oba pocházejí ze zcela odlišného prostředí a musí se vyrovnat s rozdíly v životě toho druhého. Je to moderní pohádka pro dospělé „o princezně“ a obyčejném muži, jejichž láska překoná všechny problémy.

Film je sice naivní, ale stále se na něj dobře dívá, a to zejména díky vzájemné chemii a charismatu hereckého dua Hugh Grant a Julia Roberts. Oba za jejich herecké výkony nominovali na prestižní filmové ocenění Zlatý glóbus.

5. Love Hard (2021, režie: Hernán Jiménez)

Jak je dlouhý: 1 h a 44 min

Hodnocení na RT: 5,9 z 10

Herci: Nina Dobrev a Jimmy O. Yang

Premisa snímku Love Hard (Milostná past) spočívá v tom, že Natalie (Nina Dobrev) cestuje za Joshem, mužem svých snů, přes celou Ameriku. Když ale dorazí, zjistí, že ji známost na internetové seznamce oklamala. Namísto sexy muže poznává nevýrazného, ​​nízkého chlapa, který na seznamce využíval fotky svého pěkného kamaráda.

Joshe mrzí, že ji podvedl, a tak souhlasí s tím, že ji dá dohromady se svým kámošem, za kterým původně přijela. Natalie postupně zjišťuje, že udělala chybu, když soudila oba muže jen na základě vzhledu.

Love Hard je příjemná, i když naivní romantická komedie. Díky sympatickým hercům, krásné hlavní herečce a několika povedeným vtipům si ji ale užiješ.

6. Me Before You (2016, režie: Thea Sharrock)

Jak je dlouhý: 1 h a 50 min

Hodnocení na RT: 5,5 z 10

Herci: Sam Claffin a Emilia Clarke

Postava Emilie Clark se v tomto snímku zamiluje do muže (Sam Claffin) na invalidním vozíku. Je bohatý a má všechno, na co si pomyslí, akorát po nehodě přišel o chuť do života. To se změní s příchodem postavy Emilie Clark, která se o něj začne starat a ukáže mu, že život má pořád smysl.

Sam Claffin je vynikající herec, takže se vedle něj může nevýrazná herečka Emilia Clark ztratit.

V tomto případě však Emilia u Sama zářila a upoutala nás svou krásou, šarmem i uvěřitelným hereckým výkonem. Me Before You není žádný filmový skvost, ale pokud hledáš příjemný romantický film na večer, právě jsi ho našel.

7. Marriage Story (2019, režie: Noah Baumbach)

Jak je dlouhý: 2 ha 16 min

Hodnocení na RT: 8,8 z 10

Herci: Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern

Marriage Story je netradiční romantický film. Spíše než o „rozkvětu“ lásky vypráví o jejím „zvadnutí“, o rozpadajícím se manželství a toxicitě, kterou s sebou přináší rozvod, zásahy právníků do rodiny a nutná byrokracie stojící na cestě za odloučením a následným hledáním štěstí. 

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Děj se zaměřuje na Nicole (Johansson) a Charlieho (Driver), kteří se jeden druhému odcizili a čeká je rozvod. Nejprve ho chtějí vyřešit ke spokojenosti obou, ale postupně se do toho začnou motat právníci a jejich známí, což vyeskaluje do situace plné utrpení a ubližování. Negativně to působí i na jejich syna, který sleduje své rodiče, jak se navzájem ničí. 

Marriage Story jsme v roce 2019 umístili na 3. místo nejlepších filmů roku. Film je skvěle napsaný a zrežírovaný a dají se mu vyčítat jen maličkosti. Excelují zejména herci v čele s Driverem, Johansson a Dern, kteří podávají bravurní a srdceryvné herecké výkony.

8. The Holiday (2006, režie: Nancy Meyers)

Jak je dlouhý: 2 h a 12 min

Hodnocení na RT: 5,7 z 10

Herci: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black

The Holiday je docela známý romantický příběh s charismatickými herci. Snímek by se dal nazvat i béčkovou Láskou nebeskou, což byla vynikající britská romantická komedie. 

V The Holiday poznáváme dvě ženy, které osud a životní situace spojené s nepovedenými vztahy dohnaly k tomu, že potřebují psychický odpočinek od všeho a všech. Jejich plánovaný víkend strávený o samotě se ale zvrtne, když jim do života zasáhnou dva muži.

9. Malcolm & Marie (2021, režie: Sam Levinson)

Jak je dlouhý: 1 ha 46 min

Hodnocení na RT: 6,3 z 10

Herci: John David Washington a Zendaya

Malcolm & Marie je konverzační film, ve kterém dominují dialogy mezi dvěma lidmi — v tomto případě jde o zamilovaný pár, který tvoří Malcolm a Marie.

Ti se po slavnostním udělování filmových cen dostávají domů, kde se začnou hádat, což vyústí v nepříjemnou a dusnou atmosféru plnou povyku, nadávek a vytahování bolestivých vzpomínek. 

Doporučeno
Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? 19. března 2024 8:30

Malcolm a Marie jsou dokonalým příkladem toxického vztahu, ve kterém dva lidé pokračují i ​​přes všechny jeho negativa zejména proto, že se milují, i když si vzájemně způsobují bolest. Scénář je příjemně autentický a herecké výkony Zendayi a Johna Davida Washingtona jsou skvělé.

Celý film se odehrává v jejich domě bez jakýchkoli dalších postav. Režisér Sam Levinson ho natočil během pandemie černobíle.

10. Set it Up (2018, režie: Claire Scanlon)

Jak dlouhý: 1 h a 45 min

Hodnocení na RT: 7 z 10

Herci: Glen Powell a Zoey Deutch

Co uděláš, když tě tvůj šéf neustále vytáčí a cítíš, že si na tobě vybíjí zlost? V komedii Set It Up to kolegové Harper a Charlie vyřeší tak, že se pokusí dát své šéfy dohromady. Jenže jak už tomu v romantických filmech bývá, během realizování svého promyšleného plánu zjišťují, že něco cítí i k tomu druhému.

Jedná se o jednu z průměrných romantických komedií, na které rychle zapomeneš. Příjemní a vtipní herci ti však dokonale zpříjemní večer.

Domů
Sdílet
Diskuse