Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2022 13:30
Čas čtení 2:28
Dominik Vetrák

Proč uvidíme ženského Thora, kdo je záporákem filmu a co tam dělají Strážci galaxie? Vše, co potřebuješ vědět o Thorovi 4

Proč uvidíme ženského Thora, kdo je záporákem filmu a co tam dělají Strážci galaxie? Vše, co potřebuješ vědět o Thorovi 4
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL
Uložit Uložené

Co všechno víme o Thor: Love & Thunder? Nejnovější marvelovka v sobě skrývá spoustu tajemství.

Thor: Love & Thunder je dlouho připravovaný komiksový film, který se i kvůli pandemii několikrát odkládal. Studio Marvel jej oznámilo ještě v červenci 2019. Po necelých třech letech fanoušci uviděli z filmu první záběry a je jasné, že tvůrci v nich ze snímku moc ukázat nechtěli. Nedivili bychom se, kdyby většina záběrů z teaser traileru pocházela z první půlhodiny filmu.

Oficiální popis děje hovoří o tom, že Thora čeká duchovní cesta za poznáním sebe sama a nalezením vnitřního klidu. Neustálé válčení a záchrana planet ho vyšťavily a on proto potřebuje odpočinek. Zdá se, že na to odkazuje i jedna ze scén v traileru, kdy se tým Strážců galaxie chystá do útoku a Thor se k nim otočí zády a odkráčí pryč. Co však ve snímku dělají Strážci galaxie?

Doporučeno
10 nejlepších levných her do 500 korun. Tyto skvosty tě zabaví na desítky hodin 10 nejlepších levných her do 500 korun. Tyto skvosty tě zabaví na desítky hodin 16. dubna 2022 12:30

Strážci galaxie budou mít zřejmě jen menší roli

Thor se s nimi seznámil a skamarádil během událostí snímků Avengers: Infinity War a Endgame a na konci Endgame s nimi i odletěl do vesmíru. Předešlé spekulace mluvily o tom, že Strážci galaxie budou ve filmu jen na jeho začátku a poté odejdou za vlastními dobrodružstvími. Thor se zase vydá hledat klid, přičemž však narazí na další problémy. Doprovázet ho bude jeho kamarád Korg (hraje ho režisér a scénárista filmu Taika Waititi).

Příchod řeckých bohů v čele s Diem a možná s Herculesem?

Zatím nevíme, koho Thor potká jako prvního, zda Zeuse/Dia (Russell Crowe), ženskou verzi Thora (Natalie Portman) nebo záporáka Gora the God Butchera (Christian Bale). Z teaseru se zdá, že vidíme Russella Crowa jako Dia na řeckém Olympu. Thor: Love and Thunder tak zřejmě zakomponuje do příběhu i řecké bohy. Například postava marvelovského Hercula je velmi oblíbená, a to obzvláště pro jeho vztah s Thorem. Snad ho tedy uvidíme už v tomto filmu.

Prečo uvidíme ženského Thora, kto je záporákom filmu a čo tam robia Strážcovia galaxie? Všetko, čo potrebuješ vedieť o Thor 4

Ženský Thor pochází z komiksů

Ženská verze Thora není ničím ojedinělým. Jak v komiksech, tak ve filmu se ženským Thorem stane Jane Foster, první velká Thorova láska. Hraje ji opět Natalie Portman, která kvůli roli pořádně trénovala. V teaser traileru drží mjolnir, Thorovu původní zbraň, kterou zničila jeho sestra Hela ve filmu Thor: Ragnarok. Je možné, že když se Jane stala hodnou mjolnira, zbraň se sama opravila a vybrala si ji jako další následnici.

Jak přesně budou dva Thorové ve filmu fungovat, se dozvíme zřejmě až v kině. V komiksech se Jane stane hodnou mjolnira poté, co tuto schopnost Thor ztratí. Kladivo si ji vybere v době, kdy Jane bojuje s rakovinou prsu a je na tom zdravotně špatně. Ženský Thor má podobné schopnosti jako ten mužský.

Christian Bale hraje záporáka, který vraždí bohy

Záporáka Gora the God Butchera v teaseru nevidíme, ale následky jeho činů ano. Film identicky replikuje známou stránku z komiksu, kde se Gor objevil poprvé a zanechával za sebou jen těla mrtvých bohů a bytostí.

Je možné, že právě oni budou cílem záporáka Gora the God Butchera. Poprvé se objevil v komiksu z roku 2012. Jeho cílem je zabít všechny bohy, kteří nezabránili smrti jeho rodiny. Christian Bale si kvůli roli musel nechat oholit hlavu.

Gor nemá žádné nadlidské schopnosti. Žije však tisíce let a je to velmi schopný bojovník, který si hravě poradí i s bohy. Pokud má k dispozici symbionta s názvem All-Black the Necrosword, dokáže být fyzicky silnější než Thor.

Thor 4
Zdroj: Marvel Studios/Marvel Comics

Malé role si ve filmu střihnou také Melissa McCarthy jako Hela, Matt Damon jako Loki, Sam Neil jako Odin a Luke Hemsworth jako Thor. Postavy nedostaly nové herce. Půjde o podobné divadelní představení jako v případě Thor: Ragnarok, když ho organizoval Loki převlečený za Odina. Thor: Love and Thunder uvidíme v kinech 7. července 2022.

Domů
Sdílet
Diskuse