Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2022 10:34
Čas čtení 1:28
Adam Novosad

Čečenský diktátor Kadyrov už tři týdny před invazí slíbil Putinovi, že zavraždí Zelenského, tvrdí Ukrajinci

Čečenský diktátor Kadyrov už tři týdny před invazí slíbil Putinovi, že zavraždí Zelenského, tvrdí Ukrajinci
Zdroj: Wikimedia/CC0/volně k užití
NEWS RAMZAN KADYROV RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Ramzan Kadyrov chtěl udělat Vladimíru Putinovi radost zneškodněním ukrajinského prezidenta.

Čečenský lídr Ramzan Kadyrov se podle ukrajinských zpravodajských služeb osobně setkal s Vladimirem Putinem už tři týdny před začátkem ruské invaze na Ukrajinu, aby se společně dohodli na plánu zavraždit ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, informuje Business Insider.

S těmito tvrzeními nyní přišel politik Oleksij Danilov, který je tajemníkem ukrajinské Rady národní bezpečnosti a obrany. V rozhovoru pro Rádio NV uvedl, že Kadyrov přijel 3. února do Moskvy, aby se setkal se šéfem Kremlu a přislíbil mu spolupráci na plánu zneškodnit Zelenského.

Doporučeno
Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Nechává mučit gaye, je závislý na Tiktoku a peníze od Putina utrácí za Lamborghini Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Nechává mučit gaye, je závislý na Tiktoku a peníze od Putina utrácí za Lamborghini 13. dubna 2022 14:30

Podle zpravodajských informací Vladimir Putin na základě informací od svých nejbližších spolupracovníků věřil, že Rusko bude schopno převzít kontrolu nad Kyjevem do tří dnů od začátku invaze. Tyto plány však selhaly.

Danilov prohlásil, že ukrajinské tajné služby monitorovaly setkání Kadyrova s ​​Putinem, díky čemuž získaly informace o plánu, podle kterého chtěli kadyrovci postupovat. „Na tomto setkání byl dohodnut plán na eliminaci našeho prezidenta. Kadyrov přislíbil, že tento plán provede jeho skupina,“ konstatoval Danilov.

Na Ukrajinu se podle těchto informací po vypuknutí války vydaly tři velké skupiny kadyrovců, které však se vstupem do země vyčkávaly. Nakonec na Ukrajinu přišly až dva dny po začátku invaze, protože podle Danilova čečenské jednotky čekaly, než ruská armáda zajistí vytvoření bezpečného koridoru, jehož prostřednictvím se budou moci přepravit přímo do Kyjeva.

Ramzan Kadyrov | Vladimír Putin
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)

„Sledovali jsme všechny tři skupiny. Jednu z nich zničila naše armáda, dvě z nich po tomto útoku opustily zemi,“ konstatoval Danilov. V úvodní fázi invaze se na veřejnosti šířily informace, podle kterých Zelenskyj v prvních dnech přežil sérii pokusů o vraždu. Ty se podařilo zmařit ukrajinským bezpečnostním složkám, přičemž úkol zneškodnit prezidenta měli údajně nejen kadyrovci, ale také žoldnéři ze skupiny Wagnerovci.

Neúspěch skupin kadyrovců zavraždit prezidenta Zelenského však neznamenal, že se čečenské jednotky z Ukrajiny kompletně stáhly.

Svědčí o tom například aktuální okupace přístavního města Mariupol na jihu země, kde se kadyrovci v posledních dnech fotili a natáčeli před zbombardovanými a hořícími troskami v areálu oceláren Azovstal. Ocelárny, kde zůstávají poslední ukrajinští obránci města společně se stovkami civilistů, však dosud nepadly.

Mohlo by tě zajímat:
15 nejlepších fotografií uplynulého týdne
Sexuální predátor a moderátor Jimmy Savile zděsil diváky Netflixu. Na psychiatrii mu dali vlastní ložnici, kde zneužíval pacientky
Investoři se zbavují akcií Netflixu. Propad se týká i jiných platforem, bojují o přízeň diváků
Domů
Sdílet
Diskuse