Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2022 15:34
Čas čtení 0:56
Tereza Patočková

Praha má oficiálně ulici Ukrajinských hrdinů a Skakunův most, oznámil starosta Prahy 6

Praha má oficiálně ulici Ukrajinských hrdinů a Skakunův most, oznámil starosta Prahy 6
Zdroj: Městská část Praha 6
NEWS PRAHA UKRAJINA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Praha oficiálně přejmenovala část Korunovační ulice, ve které sídlí ruská ambasáda.

Praha oficiálně přejmenovala část ulice Korunovační v Bubenči, kde sídlí ruská ambasáda, názvem Ukrajinských hrdinů. Zároveň s ní také sousední a dosud bezejmenný most přes železniční trať pojmenovala Skakunův most. Zastupitelstvo hlavního města Prahy schválilo žádost městské části Praha 6, na přejmenování části těchto dvou subjektů již 23. března. 

Ukrajinských hrdinů
Ukrajinských hrdinů Zdroj: Google Maps

S Liborem Bezděkem, zastupitelem za STAN v Praze 6, na mostě Vitalije Skakuna u nás v Bubenči. Libor také navrhl přejmenovat část ulice Korunovační, tam kde sídlí ruská ambasáda, na ulici Ukrajinských hrdinů. Ode dneška už visí obě červené cedule. Šlo to opravdu velmi rychle,“ uvedl místostarosta Prahy 6 Jan Lacina na Twitteru.

Přidal se k němu také starosta Jan Kolář, který sdílel novou ceduli, nesoucí název Ukrajinských hrdinů. 

Most, který dosud jméno neměl, nyní nese jméno mladého ukrajinského vojáka Vitalije Skakuna (1996–2022). Vitalij sloužil u námořní pěchoty a byl vyhlášen válečným hrdinou, když položil 24. února 2022 svůj život při obraně města Cherson. Obětoval se, aby zničil most v Heničesku a zastavil tak ruskou tankovou kolonu. Výrazně tím zpomalil ruský postup na Krymu.

Domů
Sdílet
Diskuse