Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2022 16:48
Čas čtení 0:46
Daniel Mikolášik

F1: Max Verstappen vyhrál Velkou cenu Emilia-Romagna

F1: Max Verstappen vyhrál Velkou cenu Emilia-Romagna
Zdroj: TASR/AP
SPORT FORMULE 1
Uložit Uložené

Úřadující mistr světa dominantním způsobem ovládl i dnešní závod.

Velkou cenu Emilia-Romagna F1 vyhrál úřadující mistr světa Max Verstappen z týmu Red Bull. Nizozemec, který si vybojoval pole position, stejně jako v kvalifikačním sprintu dominantním způsobem ovládl i dnešní závod. Na konto si tak připsal druhou výhru v sezóně.

Předběžný lídr šampionátu Charles Leclerc z Ferrari se v 54. kole roztočil na trati a narazil do bariéry, kvůli čemuž nakonec skončil na 6. místě. Druhé místo získal Mexičan Sergio Pérez, také z Red Bullu. Na dráze Autodromo Enzo e Dino Ferrari v Itálii se předvedl také jezdec z McLarenu – Brit Lando Norris, který obsadil třetí příčku.

Výrazně zaostal Lewis Hamilton z týmu Mercedes, který po kvalifikaci startoval ze 14. místa, ve kterém v neděli také finišoval. Závod nevyšel domácímu Ferrari, protože Leclerc udělal chybu deset kol před koncem, kvůli které skončil na šestém místě, a jeho týmový kolega Carlos Sainz vypadl už v prvním kole.


Na čtvrtém místě skončil Brit George Russell z Mercedesu, pátý byl Fin Valtteri Bottas z týmu Alfa Romeo, sedmý skončil Japonec Júki Cunoda z AlphaTauri, osmý Němec Sebastian Vettel ze stáje Aston Martin, devátý Dán Kevin Magnussen z týmu Haas a posledním byl kanadský závodník Lance Stroll z Aston Martin.

Zpět
Sdílet
Diskuse