Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2022 8:59
Čas čtení 0:41
Barbora Volfová

Líhnutí motýlů online: Podívej se na živý přenos ze skleníku Fata Morgana

Líhnutí motýlů online: Podívej se na živý přenos ze skleníku Fata Morgana
Zdroj: Pexels/ volně k užití/ volně k užití
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Tisíce pestrobarevných motýlích křídel můžeš pozorovat i v živém přenosu na webu Botanické zahrady v Praze v rámci již 19. ročníku oblíbené výstavy motýlů

Letošní výstava s názvem Motýli, zaostřeno na detail, se zaměří na strukturu motýlího těla a přesvědčí návštěvníky, že krásná jsou nejen křídla motýlů, ale i jejich další části. Výstava ve skleníku Fata Morgana potrvá do 22. května.

Do botanické zahrady doputuje přeš 5 tisíc kukel původem z motýlí farmy ve Stratfordu nad Avonou, ze kterých se ve skleníku Fata Morgana následně vylíhne několik desítek druhů motýlů. 

Doporučeno
Některé egyptské útulky pro psy jsou v katastrofálním stavu. Štěňata umírají z 95 %, říká veterinářka (Rozhovor) Některé egyptské útulky pro psy jsou v katastrofálním stavu. Štěňata umírají z 95 %, říká veterinářka (Rozhovor) 22. dubna 2022 7:00

Tropický skleník Fata Morgana se nachází v areálu Botanické zahrady na prosluněném jižním svahu trojské stráně. Nejzajímavějším prvkem skleníku jsou bez pochyby desítky druhů exotických rostlin, 4 metry hluboké jezero a téměř 6 metrů vysoký vodopád. 

Jedinečný proces líhnutí můžeš sledovat nepřetržitě prostřednictvím livestreamu. Kamera zachycuje líhnutí přímo z vitríny ve skleníku. Aby se z motýla stal motýl, tak jak jej znáš, musí si projít třemi stádii vývoje: vajíčko, housenka, kukla.

Právě líhnutí kukly je poslední proces, který motýl musí absolvovat, aby se ukázal světu v celé své kráse, a ty můžeš být u toho. Po vylíhnutí ještě motýl čeká než se mu vypnou křídla, aby mohl vzlétnout.

Domů
Sdílet
Diskuse