Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. května 2022 9:30
Čas čtení 6:56
Jakub Paulík

10 faktů o Loganu Paulovi: chtěl být na měsíc homosexuálem, vysmál se oběti sebevraždy a zvažuje kandidaturu na prezidenta

10 faktů o Loganu Paulovi: chtěl být na měsíc homosexuálem, vysmál se oběti sebevraždy a zvažuje kandidaturu na prezidenta
Zdroj: Flickr/Erik Drost
OSOBNOSTI LOGAN PAUL
Uložit Uložené

Kdyby se Logan Paul stal prezidentem, bratr Jake by prý mohl být jeho zástupcem.

Opovrhovaný i milovaný Logan Paul patří v současnosti mezi nejpopulárnější světové influencery. I když se svých homofobních, rasistických a jiných kontroverzních kousků nikdy nezbaví, jednoho dne prý plánuje kandidovat za prezidenta USA.

Zaměření na slavné youtubery a influencery patří mezi součást našeho lifestylového portálu. Na Refresheru se dozvíš více nejen o českých hvězdách, ale také o těch zahraničních, jakými jsou například tiktoker Lil Huddy, zábavný Khaby Lame či osobitý podcaster Joe Rogan. K tomuto obsahu se dostaneš jako člen klubu Refresher+.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Logan Paul (@loganpaul)

Video s oběšeným mužem

Kariéra Logana Paula je plná kontroverzí a ve své podstatě je na ní z nemalé části postavená. Nic však nevyvolalo vůči mladému youtuberovi takovou nenávist jako návštěva „sebevražedného lesa“ Aokigahara v Japonsku z roku 2017, ve kterém se smíchem natočil oběšeného muže. Video sice na Youtube získalo během krátké chvíle spoustu zhlédnutí, ale zároveň se na Logana Paula snesla oprávněná kritika.

Statisíce lidí žádaly, aby Paul přišel o účet na Youtube. Známá platforma se však rozhodla mladíka potrestat jiným způsobem. Jeho tvorbu například stáhli z programu Google Preferred, čímž se ztratil ze seznamu, ze kterého si zadavatelé reklamy vybírají tvůrce na Youtube. Jinak řečeno, přišel o jistou část zisku.

Z pochopitelných důvodů už toto video na jeho kanálu nenajdeš. Logan Paul si za své chyby začal sypat popel na hlavu a organizacím zaměřeným na problematiku sebevražd daroval milion dolarů. Jeho video, ve kterém se sám věnuje tomuto tématu, si dodnes prohlédlo přes 30 milionů lidí. Později svou chybu z lesa v Japonsku označil za „největší životní požehnání“, protože se prý díky tomu stal lepším člověkem, uvádí Gamerant. S tímto tvrzením by však spousta lidí určitě nesouhlasila.

Paralyzér na myš aneb jak přišel Logan Paul o miliony

Ztráta výnosů z reklamy – i když jen dočasná – může být pro youtubera velmi nepříjemná. Logan Paul se ze svých činů z minulosti zjevně příliš nepoučil, a tak se Youtube rozhodl proti němu začátkem roku 2018 tímto způsobem zakročit. Paul své followery například vyzýval, aby podstoupili takzvaný Tide Pod Challenge, při kterém lidé jedí čistící prostředky.

Naučným obsahem bychom určitě nemohli nazvat ani video, na kterém zkouší zdechlinu myši oživovat paralyzérem. Bizarní video si můžeš do dnešního dne prohlédnout i přímo na Youtube. Z podobného soudku zvířecích videí Logana Paula je například i to, kde zkouší na živé rybě srdeční masáž.

„Po důkladném zvážení jsme se rozhodli dočasně pozastavit reklamy na youtubových kanálech Logana Paula. Nešlo o snadné rozhodnutí, přesto jsme přesvědčeni, že ve svých videích vykazoval model chování, který činí jeho kanál nejen nevhodným pro inzerenty, ale i potenciálně škodlivým pro širší komunitu tvůrců,“ vysvětlila platforma svůj krok pro portál The Verge. Podle odhadů Logan Paul na youtubových reklamách v daném období vydělával měsíčně přibližně 1,2 milionu dolarů.

– 15 % varlat

Když natáčíš šílené kousky a hraješ si tak trochu na partu kluků z Jackass, musíš počítat s následky. V případě Logana Paula tyto následky představovala operace, při které přišel o část pravého varlete. V jednom ze svých videí objasnil, že nepříjemná nehoda se mu stala při natáčení pranku s „Dwarfzillou“, zmenšenou verzí obávané Godzilly, za kterou se v převlečení vydával Paulův kamarád Evan Eckenrode.

Logan Paul se v obchodním centru po příchodu Dwarfzilly tvářil, že je vystrašený, a tak vyskočil na dvojici stolů. Z nich po několika vteřinách spadl, přičemž utrpěl náraz mezi nohama.

Když si o pár dní později všiml, že jeho pravé varle narostlo do velikosti avokáda, rychle vyhledal lékaře. Podle vlastních slov tak po zákroku přišel o 15 % ze svého pravého varlete. Od mámy ještě dostal dodatečně vynadané za to, že se jí se svým problémem nesvěřil dříve. Obávala se totiž rizika, že by v budoucnu nemusela mít vnoučata.

Ne každý Asiat je z Číny

Kdo chce zazářit na sociálních sítích, musí počítat s tím, že bude pod přísným drobnohledem. Odpovědnost přebírá nejen za svou aktuální tvorbu, ale také za cokoli, co v minulosti veřejně řekl či napsal a nesmazal.

Logan Paul v roce 2012 stereotypním způsobem poukazoval na velikost penisů Asiatů a lidí černé pleti. První skupina podle jeho příspěvku konzumuje sóju, která prý zvyšuje v těle ženský hormon estrogen, a tak mají menší penisy. Opačný následek u černochů má údajně vodní meloun, píše web Nextshark s odkazem na tvrzení Paula.

Kontroverzní je také jeho video, kde na spoustu výrobků lepí nálepku „Made in China“ (vyrobeno v Číně). Následně však nálepku přitiskne i na hlavu youtubera Daniela Trunga Nghia Nguyena, který má vietnamsko-americký původ.

Gay challenge aneb měsíc homosexuálem

I když Logan Paul sliboval že se umírní, čas od času přišel s výrokem, kterým zboural internet. Začátkem roku 2019 si přes svůj podcast Impaulsive povídal s jedním z hostů o novoročních předsevzetí.

Youtuber od klasik na styl nepití alkoholu či změny ve stravování prohlásil, že se na jeden měsíc stane homosexuálem a následně znovu přejde na heterosexuální orientaci. Tímto vyjádřením však podpořil stigma o tom, že člověk si svoji sexuální orientaci volí, což je vědecky prokázaný nesmysl.

Influencer Daniel Preda, který byl partnerem youtubera Joeyho Graceffa, Logana Paula za jeho vyjádření tvrdě zkritizoval, uvádí USA Today. „Je nechutné, že Logan Paul žertoval o tom, jak se na měsíc stane homosexuálem, zatímco jsou na světě pro svou sexuální orientaci zabíjeni mnozí členové LGBT+ komunity nebo proto páchají sebevraždy. Nadále je hrozným zástupcem youtubové komunity a ukazuje, že za poslední rok se opravdu nic nenaučil,“ napsal.

Na to, že to tímto způsobem u lidí se sexuální orientací jednoduše nefunguje, jej upozornila také organizace GLAAD, která kontroluje mediální výstupy degradující LGBT+ komunitu. Logan Paul přiznal, že zvolil nevhodnou formulaci slov, a GLAAD pozval do další části svého podcastu, aby se tomuto tématu mohli věnovat.

Jimmy Kimmel ho označil za „nejhoršího člověka na světě“

Moderátor a komik Jimmy Kimmel si ve své show bere „k odstřelu“ spoustu slavných hvězd. Když však v jedné větě zmínil Logana Paula i exprezidenta USA Donalda Trumpa a nazval je „nejhoršími lidmi na světě“, slavný youtuber se urazil, píše Complex. Vadilo mu, že se k němu v show v roce 2017 choval přátelsky a nyní si z něj utahuje.

„Jimmy Kimmele, ty za*raný idiote. Upřímně, Jimmy, s*át na tebe, brácho. Já nejsem... s*r na to. Jak mě můžeš pozvat do show a mít tak srdečný, přátelský a důvěrný přístup a potom o rok a půl později... Nas*r si, Jimmy Kimmele. Proč teď?“ rozvášnil se Logan Paul v podcastu Impaulsive. Youtuber, který si z každého rád utahuje, tak paradoxně neunesl vtip na svůj účet.

Vysmál se Miku Tysonovi

Logan Paul není jen youtuberem, ale také amatérským boxerem. Z dvojice bratrů Paulových se však více daří Jakovi, který má na kontě i profesionální zápasy a výhry. Logan Paul však dokázal v exhibičním zápase vydržet proti bývalému čtyřiačtyřicetiletému boxerovi Floydu Mayweatherovi, v důsledku čehož mu značně stouplo ego.

Chlubil se dokonce, že by na kolena položil i boxerskou legendu Mika Tysona, kterému je 55 let, uvádí Unilad. I když je mnohem zkušenější než sedmadvacetiletý Logan Paul, youtuber si myslí, že by ho porazil, protože je příliš starý.

Advokát Logana Paula však se svým klientem nesouhlasil a řekl mu, že Mike Tyson by mu určitě „odtrhl hlavu“. „Právě jsem si prošel tímto vším. Nemůžeš mi říkat, že nedokážu porazit Mika Tysona,“ prohlásil v Impaulsive sebevědomý Paul. Mike Tyson je přitom vůči duelu s jedním z bratrů otevřený. Očekává, že by z toho vzešel pořádný balík peněz, píše New York Post.

Tvářil se jako „plochozemec“

V plochou Zemi věří při současné dostupnosti vědeckých informací snad jen ti největší konspirátoři na světě. Logan Paul si proto řekl, že si na ně posvítí prostřednictvím dokumentu. V traileru na The Flat Earth: To The Edge And Back přiznal, že se během natáčení sám stal tvz. plochozemcem.

Někdo jeho prohlášení uvěřil, jiní se domnívali, že tím chtěl jen nalákat potenciální diváky. Druhá skupina lidí měla přitom pravdu. I když můžeme nad Loganem Paulem kroutit hlavou pro různé šílenosti, určitě nepatří mezi lidi věřící v plochou Zemi. „Myslím si, že je to ta největší hloupost, jakou jsem v životě slyšel,“ řekl v dokumentu podle Mashable. Jeho trailerové vyjádření bylo tedy jen levným clickbaitem.

Za jeho kritický dokument ho plánoval zažalovat jeden ze známých plochozemců Mike Hughes alias Mad Mike, který chtěl prostřednictvím své podomácku vyrobené rakety lidstvu ukázat, že Země je skutečně plochá, píše The Daily Beast. Při neúspěšném pokusu však tragicky zemřel.

Nejdražší pokémonová karta na světě

Youtuber, amatérský boxer, ale i vášnivý sběratel pokémonových karet – tím vším je Logan Paul. V současnosti podle Guinnesovy knihy rekordů vlastní nejdražší pokémonovou kartu na světě, ale jeho cesta k ní byla značně trnitá, což pocítila zejména jeho peněženka.

Začátkem roku 2022 v jednom ze svých videí potupně přiznal, že se nechal oklamat podvodníky a přišel o 3 a půl milionu dolarů. Myslel si, že tak získá první edici pokémonových karet, ale ve skutečnosti mu přišly karty G. I. Joe.

Chuť si však zanedlouho napravil odkoupením nejdražší pokémonové karty na světě, která může mít hodnotu až 6 milionů dolarů. Na veřejnosti ji ukázal před svým debutovým zápasem ve Wrestlemanii, když měl kartu zavěšenou na diamantovém přívěsku vyrobeném za 80 tisíc dolarů.

Logan Paul jako prezident USA?

Po všech kontroverzích, které má Logan Paul na krku, by si ho jen málokdo uměl představit v čele Spojených států amerických. On sám by s tím ale zřejmě neměl problém. Nebo znovu jen klame, aby v lidech vyvolal zájem... U Paula si ve skutečnosti nemůžeš být ničím jistý.

Ať už jsou jeho pravé úmysly jakékoli, ve 313. části podcastu Impaulsive prohlásil, že jednoho dne plánuje kandidovat na prezidenta. Jelikož však v současnosti nesplňuje minimální hranici 35 let, 27letý youtuber si bude muset nejméně 8 let počkat. Zájem o prezidentský post má prý i Loganův mladší bratr Jake, píše The Insider. V jednom z rozhovorů řekl, že si proto hodí mincí a jeden z nich bude alespoň viceprezidentem.

Logan Paul tvrdí, že svou kandidaturu považuje za nezbytnou, ale v současnosti neumí říci, co by chtěl změnit. Přestože představa youtubera prezidenta může být momentálně poměrně bizarní, v minulosti lidé považovali za nepravděpodobné, že by se na čela států dostali herci, jako například Ronald Reagan či Volodymyr Zelenskyj.

Domů
Sdílet
Diskuse