Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2022 11:30
Čas čtení 2:57
Dominik Vetrák

Nejlepší filmy a seriály, které vyšly na Netflixu v dubnu 2022

FILMY A SERIÁLY NETFLIX NOVÉ FILMY TIP NA FILM TOP FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Netflix každý měsíc vydává spoustu seriálů a filmů. Co se vyplatilo vidět v dubnu?

Netflix vydává každý měsíc spoustu filmů a seriálů. Pustit si všechny je nemožné, pokud nemáš jiné koníčky než hledět do telky. Velmi nápomocná nejsou ani doporučení od Netflixu či žebříčky trendů, jelikož v nich většinou najdeš podprůměrná či průměrná díla.

Skutečně kvalitní seriály a filmy se do výběru často ani nedostanou. I z toho důvodu jsme se rozhodli, že ti doporučíme to nejlepší, co jsme tento měsíc na Netflixu viděli, abys neztrácel čas se slabšími věcmi.

Doporučeno
10 nejlepších filmů Dwayna Johnsona 10 nejlepších filmů Dwayna Johnsona 4. dubna 2022 9:30

1. Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood (2022) – 8 z 10

Režisér Richard Linklater podle nás natočil jeden ze svých nejlepších filmů. Děj je z větší části o tom, jaké to asi bylo, vyrůstat v 60. letech minulého století v Texasu, a to poblíž střediska NASA. Hlavní postavou je chlapec Stan, který si představuje, jaké by to asi bylo, kdyby ho NASA pověřila tím, aby se stal prvním člověkem na Měsíci.

Mnohem víc než jeho fantazírování jsme si však užili pohled do 60. let a nostalgické scény o životě v období, kterému nevládly digitální přístroje a které jsme poněkud zažili i my. Apollo 10 1/2 je skvěle natočený, sestříhaný a vyprávěný příběh, který ti vykouzlí úsměv na tváři.

2. Pacific Rim: The Black (2. série) – 7 z 10

Tento animovaný seriál je to nejlepší, co vyšlo ze světa Pacific Rim od dob prvního filmu od režiséra Guillerma del Tora. Děj se odehrává v Austrálii, kterou kompletně ovládly příšery kaijuu a nezůstal nikdo, kdo by proti nim efektivně bojoval. To se změní, když teenagerští sourozenci objeví obrovského robota z řady jaeger, který se dá ovládat jen tak, že se v něm sourozenci spojí myslí.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Následně bojují o své životy ve snaze najít své rodiče a nezemřít při tom. Zároveň odhalí i velké tajemství související s příšerami. Pokud máš rád tento svět, seriál se ti bude líbit, jelikož rozšiřuje jeho mytologii a má i sympatické postavy. Kvalitní akční scény s gigantickými roboty a příšerami jsou samozřejmostí.

3. Ozark (4. série) – zatím nehodnocené

Ozark je kriminální seriál, který zobrazuje napínavý boj 4členné rodiny s mexickým drogovým kartelem, politiky a FBI. V napětí jsme očekávali, zda se povede i druhá polovina poslední série (první polovina vyšla na Netflixu v lednu letošního roku), a s radostí ti oznamujeme, že seriál Ozark skončil skvěle. Scénáristé se postarali o skvěle vyskládaný příběh se spoustou překvapení a režiséři vytvořili napínavé scény.

Více než obvykle se zaskvěli i herci, kteří seriál povznesli na vyšší úroveň. Seriál Ozark bude citelně chybět. Jako malou náhradu můžeš vnímat to, že jeho tvůrce Bill Dubuque pracuje na novém animovaném stop-motion filmu pro studio Laika (Kubo a kouzelný meč). Když koukáš na čtvrtou sérii Ozarku, na Netflixu si můžeš prohlédnout i dokument o vzniku seriálu s názvem A Farewell to Ozark.

4. Heartstopper – 7,5 z 10

Příběh je o středoškolácích Charliem a Nickovi, kteří se do sebe zamilují, ačkoli pocházejí z odlišných sociálních vrstev. Nick je miláčkem dívek a zatím si svoji sexualitu neuvědomuje. Na druhé straně je Charlie, který se ke své sexuální orientaci otevřeně hlásí, za což ho ve škole šikanují.

Doporučeno
Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? 19. března 2024 8:30

První sezóna seriálu má celkem čtyři hodiny, což je jedna z mála jeho slabin. Příběh by se mohl klidně sklidit do dlouhého filmu a nepůsobil by tak nataženě. Přesto jsme si ho nesmírně užili. Pochvalu si zaslouží také herci a trefné zachycení současného stylu komunikování mezi mladými. Jedná se o pohodový seriál s prostým příběhem, který si však užiješ.

 

V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akčné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.

5. Better Call Saul – zatím nehodnocené

Finální série se na Netflix dostává jen s denním prodlením poté, co mají nové části premiéru na americké televizní stanici AMC. Podobně jako předchozí série tohoto seriálu, i ta poslední začala skvěle.

První epizody jsou nesmírně napínavé, zábavné, se skvělými dialogy a s výraznými hereckými projevy (závěrečné scény ze třetí epizody v podání Michaela Manda, Nacha, jsou geniálně zahrané). Sledovat vyvrcholení příběhů některých postav je „nervydrásající“ a emotivní.

6. Furioza – 8 z 10

Polský film vyprávěl příběh fotbalových hooligans, kteří se chodí na zápasy v první řadě poprat. Postavy v příběhu žijí životy, ve kterých je lámání kostí a brutální násilí na denním pořádku.

Furioza má přes dvě a půl hodiny, ale nikdy se nebudeš nudit. Film má dobré akční scény, ale zklame hlavní herec. Nejde úplně do hloubky a psychologie hooligans a jejich významu, přesto jde o kvalitní film se silnými tématy, na který se velmi dobře dívá.

Domů
Sdílet
Diskuse