Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2022 18:35
Čas čtení 0:48
Ivan Koribanič

Google a Twitter dostaly od ruského soudu pokutu. Nezakázaly totiž obsah, který dává návod na výrobu Molotova koktejlu

Google a Twitter dostaly od ruského soudu pokutu. Nezakázaly totiž obsah, který dává návod na výrobu Molotova koktejlu
Zdroj: Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR
NEWS GOOGLE RUSKO TWITTER VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Twitter dostal pokutu 3 miliony rublů, což představuje 41 tisíc dolarů. Příspěvky na Twitteru obsahovaly návod, jak si připravit tuto zbraň, což je v Rusku zakázaný obsah.

Ruský soud potrestal Twitter a Google pokutou za to, že ze svých stránek neodstranily zakázaný obsah včetně příspěvků o domácí výrobě Molotova koktejlu (zápalné láhve), informují Euro News a Daily Mail.

Twitter dostal pokutu 3 miliony rublů, což představuje 41 tisíc dolarů. Příspěvky na Twitteru obsahovaly návod, jak si připravit tuto zbraň, což je v Rusku zakázaný obsah. Google dostal pokutu ve stejné částce jako Twitter. Přes tuto platformu bylo dokonce povoleno sdílení videí na Youtube.

Doporučeno
Zelenskyj poprvé popsal, jak se první den války Rusové pokusili prostřílet až k němu: Každý dostal samopal, bylo to šílenství Zelenskyj poprvé popsal, jak se první den války Rusové pokusili prostřílet až k němu: Každý dostal samopal, bylo to šílenství 29. dubna 2022 11:30

Ještě v březnu zástupce vedoucího ruského telekomunikačního dozorčího úřadu Vadim Subbotin uvedl, že Twitter může být v Rusku v důsledku neblokování tohoto obsahu zakázán.

„Twitter nereagoval správně na naše požadavky. Pokud se věci budou vyvíjet stejným způsobem, za měsíc bude zablokován,“ uvedl Subbotin.

Zároveň však dodal, že společnost by se mohla zablokování vyhnout, pokud by souhlasila se spoluprací při odstraňování tohoto zakázaného obsahu. „Naši kolegové mají ještě nějaký čas na to, aby se zapojili do jednání.“

Doporučeno
Jak topit nebo svítit a nezaplatit jmění? Odborník vysvětluje, jak ušetřit peníze za energie Jak topit nebo svítit a nezaplatit jmění? Odborník vysvětluje, jak ušetřit peníze za energie 29. dubna 2022 11:30

Koncem února, když na Ukrajině vypukla válka, ukrajinské ministerstvo obrany vyzvalo přes Twitter své občany, aby zmobilizovali vlastní síly.

„Žádáme občany, aby vyrobili Molotovovy koktejly a pomohli tak neutralizovat nepřítele. Občané, informujte nás o pohybu techniky. Vyrobte Molotovovy koktejly a zneškodněte okupanta. A klidní obyvatelé – buďte opatrní! Nevycházejte z domu.“

Domů
Sdílet
Diskuse