Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2022 6:47
Čas čtení 1:10
Jana Chovancová

Ve filmu Barbie nebude slavná píseň od dánské kapely Aqua. Mattel se kvůli skladbě v minulosti soudil

Ve filmu Barbie nebude slavná píseň od dánské kapely Aqua. Mattel se kvůli skladbě v minulosti soudil
Zdroj: Mainframe Studios
FILMY A SERIÁLY FILM ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Come on Barbie, let's go party! Slova známé písničky od kapely Aqua v novém filmu nezazní. Mohou za to spory z minulosti, kdy Mattel podal žalobu proti MCA Records.

Písnička Barbie Girl od kapely Aqua z roku 1997 se stala okamžitým hitem po celém světě. Mnozí fanoušci čekali, že právě tento song bude součástí nového filmu Barbie s herečkou Margot Robbie, která si ve filmu zahraje hlavní roli. Hit od skupiny Aqua v něm však nezazní.

Navzdory očekáváním fanoušků, kteří se domnívají, že by měl být tento popový banger součástí filmu, portál Variety informuje, že se nic takového nestane. „Tato písnička nebude součástí filmu,“ vyjádřil se pro Variety Møller-Jørgensen, manažer hlavní zpěvačky kapely Aqua Lene Nystrøm.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Margot Robbie (@margotrobbieofficial)

V minulosti se vyskytl problém mezi skupinou Aqua a firmou s hračkami Mattel, která vlastní také značku Barbie. Poté, co se písnička Barbie Girl stala fenoménem v roce 1997, firma Mattel podala žalobu k MCA Records, kteří v Americe distribuovali tento hit. Přestože prodali 1,4 milionu kopií a stali se číslem jeden v americkém charterovém žebříčku, firmě Mattel vadil text a videoklip písničky.

Doporučeno
Filmové premiéry: Jaké snímky dorazí v květnu do kin? Filmové premiéry: Jaké snímky dorazí v květnu do kin? 1. května 2022 11:30

Firma Mattel se obávala, že by slova písničky mohla potenciálně poškodit jméno produktu, protože Barbie údajně vykreslovala jako promiskuitní. Nelíbila se jim ani slova Kena, když Barbie odpověděl „Kiss me here, touch me there“ (Polib mě sem, dotkni se mě tam). Námitky měli i vůči videoklipu, kde Ken náhodou utrhl ruku Barbie.

V reakci na to společnost MCA Records uvedla, že píseň, jakož i videoklip byly parodií, a podala vlastní žalobu za pomluvy a výroky, které mluvčí firmy Mattel uvedl během soudního sporu.

„I kdybychom slova písně považovali za přijatelná, nestáhli bychom žalobu, protože píseň zveřejnili a distribuovali bez našeho souhlasu a vědomí,“ vyjádřil se mluvčí společnosti Mattel a skutek označil jako krádež.

Okresní soud v Kalifornii však zamítl tvrzení obou stran. Po 25 letech to však vypadá tak, že konflikt mezi nimi stále přetrvává.

Zpět
Sdílet
Diskuse