Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik TASR
2. května 2022 7:32
Čas čtení 0:55

Prvá dáma USA navštívi Slovensko. Jill Bidenová sa na Deň matiek stretne s ukrajinskými utečencami

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Vzácna návšteva z Bieleho domu príde na Slovensko 8. mája, keď prvá dáma USA navštívi Košice a Vyšné Nemecké.

Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová navštívi Slovensko, kde sa počas Dňa matiek stretne s ukrajinskými matkami a deťmi, ktoré utiekli z vlasti po začiatku ruskej invázie. Oznámil to v nedeľu večer washingtonského času Biely dom.


Stretnutie sa uskutoční v nedeľu 8. mája, keď prvá dáma USA navštívi Košice a Vyšné Nemecké. Podľa zverejneného programu sa stretne s utečencami, humanitárnymi pracovníkmi a miestnymi obyvateľmi podporujúcimi rodiny, ktoré našli útočisko na Slovensku.


Bidenová sa následne 9. mája plánuje stretnúť s členmi slovenskej vlády pred tým, ako sa vráti do Spojených štátov. Prvá dáma sa ešte predtým počas svojej päťdňovej cesty, ktorá sa začína vo štvrtok, zastaví v Rumunsku. V piatok tam absolvuje schôdzku s americkými vojakmi na základni Mihail Kogalniceanu.

Jill BidenJoe Biden
Zdroj: Getty Images/Joe Giddens – WPA Pool

V sobotu bude v Bukurešti hovoriť s vládnymi predstaviteľmi, diplomatmi USA i humanitárnymi pracovníkmi a učiteľmi, ktorí pomáhajú vzdelávať ukrajinské deti.
Po presune na Slovensko sa potom stretne so zamestnancami veľvyslanectva USA v Bratislave.


Pôjde o druhú zahraničnú cestu Jill Bidenovej bez jej manžela – po návšteve olympiády v Tokiu – a o ďalší prejav solidárnosti americkej prvej dámy s Ukrajinou. Prezident Joe Biden sa stretol s ukrajinskými utečencami v marci počas návštevy Poľska.

Mohlo by ťa zaujímať:
Advokát prominentov Marek Para ide do väzby, rozhodol Najvyšší súd
10 zaujímavostí o Gal Gadot, o ktorých si (možno) nevedel
Moldavsko by mohlo byť ďalším cieľom Ruska. Putin sa vraj rozhodol otvoriť nový vojnový front, píše denník The Times
Domů
Sdílet
Diskuse