Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2022 11:30
Čas čtení 2:18
Dominik Vetrák

Netflix od začátku roku zrušil už 10 seriálů. Vyplatí se vůbec začít sledovat jejich seriály, když je mohou zrušit?

FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Netflix zažívá těžké časy, ale takto si nové předplatitele nezíská a staří si možná službu dále předplácet nebudou.

Společnost Netflix ohlásila, že v posledním kvartálu vůbec poprvé za posledních 10 let ztratila předplatitele. Přišli o 200 tisíc platících zákazníků, přičemž čekali nárůst o dva miliony.

Hned nato se společnosti propadly akcie a následovaly zprávy o tom, že Netflix chystá zrušit sdílení hesel a dokonce i nový plán, který sice bude levnější, ale s reklamami. Netflix je dokonce jediná z velkých streamovacích služeb, která zpoplatňuje 4K kvalitu videa.

Netflix od začátku roku zrušil už 10 seriálů, přičemž ohlásil ukončení i dalších. Jejich tvůrci budou mít možnost skončit příběh, ale musí to udělat v rámci menšího počtu epizod. Příkladem je například Ozark, BoJack Horseman nebo Pacific Rim: The Black.

Doporučeno
RECENZE: 4. série Ozarku RECENZE: 4. série Ozarku 2. května 2022 13:30

Mezi seriály, které Netflix předčasně ukončil v prvních čtyřech měsících letošního roku, patří Space Force, Raising Dion, On the Verge, Archive 81, Locke & Key, The Baby-Sitters Club či Gentefied. Spousta ze seriálů, které Netflix ruší, se nedočká ani druhé či třetí série. Jaké k tomu má důvody?

Někdy seriálu nepomůže ani to, že má vysokou sledovanost. Autorka seriálu The Baby-Sitters Club (Netflix jej zrušil po dvou sériích) Rachel Shukert situaci blíže objasnila v rozhovoru pro magazín Vulture.

Její seriál získal několik ocenění a dostával i vysoká hodnocení v recenzích, přičemž si jej oblíbili i diváci. Shukert dokonce tvrdí, že čísla sledovanosti seriálu převýšila očekávání streamovací služby. Proč by ho tedy Netflix zrušil?

Důvodem je podle ní předplatné a takzvaný binge-watch. Netflix upřednostňuje, když si diváci prohlédnou jeho seriál celý najednou během krátkého časového období. Mnohem víc si cení Money Heist, který diváci pro jeho napínavý děj spolknou za den či dva než pomalejší dramatické seriály, které sleduješ déle.

Tvůrkyně seriálu The Babysitters Club následně mluvila o tom, že nejdůležitější číslo pro Netflix je počet předplatitelů. Její seriál byl v USA velmi úspěšný a oblíbený, ale Netflix chce získat předplatitele v jiných zemích a teritoriích.

„Pravda je, že pokud se vašemu seriálu daří v Severní Americe tak jako našemu, Netflix to vnímá takto: Všichni, kteří by v Severní Americe už mohli mít Netflix, ho už mají. Oni potřebují zvýšit počty předplatitelů v jiných zemích.“

Babysitters club
Zdroj: Netflix

Shukert prozradila, že její seriál měl dokonce větší sledovanost než seriál Succession od HBO (ten jsme v žebříčku nejlepších seriálů loňského roku umístili na druhé místo).

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Předplatitelé Netflixu už mají plné zuby toho, že streamovací služba ruší jeden seriál za druhým. Pokud začneš na Netflixu sledovat nový seriál, musíš počítat s tím, že jej Netflix zruší a jeho příběh neukončí. Nemusí pomoci ani to, že bude v trendech, s vysokými čísly sledovanosti a se skvělými hodnoceními.

Těžko říci, zda takový způsob fungování vydrží Netflixu dlouho a zda se k němu tvůrci neotočí zády, když zjistí, že Netflixu jde pouze o specifická čísla, která oni nemají jak ovlivnit. Ještě více zamrzí, pokud předplatitelům prasknou nervy a zruší si předplatné, což se už ve velkém děje, přičemž Netflix očekává, že ztratí ještě více předplatitelů.

OA
Zdroj: Netflix

Další populární, skvěle hodnocené či divácky oblíbené seriály, které Netflix zrušil předčasně: Bloodline, Marco Polo, Get Down, Sense8, Cowboy Bebop, American Vandal, Santa Clarita Diet, Tuca & Bertie, OA, Patriot Act with Hasan Minhaj, I Am Not Okay with This, Altered Carbon, The Society, The Dark Crystal: Age of Resistance, Jupiter's Legacy, GLOW a desítky dalších.

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů podle skutečných událostí
– V Refresheru ti přinášíme zajímavé informace ze světa filmů. Více novinek najdeš v této sekci.
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akční a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.

Zpět
Sdílet
Diskuse