Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2022 12:10
Čas čtení 0:47
Dominik Vetrák

Čína se snažila cenzurovat snímek Spider-Man: No Way Home. Chtěla od Marvelu, aby odstranil sochu Svobody

Čína se snažila cenzurovat snímek Spider-Man: No Way Home. Chtěla od Marvelu, aby odstranil sochu Svobody
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY ČÍNA SPIDER-MAN: NO WAY HOME ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Číně údajně vadilo, že v centru filmu je socha Svobody. Pokud by Marvel chtěl promítat v Číně a vydělat stovky milionů dolarů, musel by upravit celý závěr filmu, což odmítl udělat.

Před týdnem studia Marvel a Disney oznámila, že odmítají upravit 12sekundovou scénu z filmu Doctor Strange: In the Multiverse of Madness. Ve scéně zazní dialog prezentující LGBTI vztahy mezi postavami, což se nelíbilo několika zemím z Blízkého východu v čele se Saúdskou Arábií, která film zakázala promítat ve svých kinech. Magazín Puck nyní přišel s další informací o snahách některých států cenzurovat filmy.

Doporučeno
Filmové premiéry: Jaké snímky dorazí v květnu do kin? Filmové premiéry: Jaké snímky dorazí v květnu do kin? 1. května 2022 11:30

Čínská vláda údajně zakázala promítat marvelovku Spider-Man: No Way Home, protože studia Marvel, Sony a Disney odmítla upravit/smazat důležité scény. Číně prý vadilo, že ve filmu je socha Svobody a chtěla ji odstranit. Pokud jsi film viděl, víš, že by to bylo asi nemožné. Kolem sochy Svobody se totiž odehrává celý závěr filmu, během něhož kolem ní plachtí všichni tři Spider-Mani a záporáci a objekt je v celé řadě scén.

Upravit či smazat tyto scény by bylo nesmírně drahé, nemluvě o tom, že by se změnil význam filmu a studia Marvel a Disney by podlehla tlaku ze strany čínských cenzorů, kteří odmítají projevy svobody ve filmech. Spider-Man: Far From Home v Číně vydělal 200 milionů dolarů a Avengers: Endgame zase 600 milionů dolarů. Studia Sony, Marvel a Disney tak přišla o spoustu peněz, nepodlehla však tlaku cenzorů.

Zpět
Sdílet
Diskuse