Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2022 15:30
Čas čtení 0:29
Viktor Kniš TASR

Putin odpovídá Západu novými sankcemi

Putin odpovídá Západu novými sankcemi
Zdroj: Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Rusko zakáže vývoz produktů a surovin subjektům a osobám, které v tuto chvíli nespecifikovalo.

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekret o odvetných ekonomických sankcích v reakci na „nepřátelské kroky“ některých cizích států a mezinárodních organizací. TASR zprávu převzala od agentury Reuters, která se odvolala na úterní prohlášení Kremlu.

Putin dal vládě pokyn, aby do deseti dnů připravila seznam osob a subjektů, na které se budou odvetné sankce vztahovat.

Doporučeno
V případě napadení Česka by se do armády přihlásil každý čtvrtý, vyplývá z nového průzkumu V případě napadení Česka by se do armády přihlásil každý čtvrtý, vyplývá z nového průzkumu 3. května 2022 8:48

Rusko zakáže vývoz produktů a surovin subjektům a osobám, které v tuto chvíli nespecifikovalo. Dekret zároveň zakazuje transakce se zahraničními jednotlivci a společnostmi, na které se vztahují ruské odvetné sankce, a umožňuje ruským protistranám neplnit si vůči nim závazky.


Podle dekretu má ruská vláda deset dní na připravení seznamu zahraničních jednotlivců a společností, které mají být sankcionovány. Moskva zároveň definuje dodatečná kritéria pro velké množství transakcí, které by měly podléhat omezením.

Zpět
Sdílet
Diskuse