Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2022 11:30
Čas čtení 4:54
Adéla Ježková

PŘEHLED: Na tyto vysoké školy ještě stihneš podat přihlášku

PŘEHLED: Na tyto vysoké školy ještě stihneš podat přihlášku
Zdroj: Trnavská univerzita
REFRESHER MATURITNÍ ZKOUŠKY TIPY PRO STUDENTY VYSOKÁ ŠKOLA
Uložit Uložené

Nechal jsi přihlášku na vysokou školu na poslední chvíli? Nevadí, je řada škol, kde ještě stále přijímají uchazeče do bakalářského studia.

  1. PRAHA
  2. BRNO
  3. OSTRAVA
  4. OPAVA
  5. ZLÍN
  6. JIHLAVA
  7. PARDUBICE
  8. LIBEREC 
  9. OLOMOUCKÝ KRAJ
  10. JIHOČESKÝ KRAJ

Máš po maturitě, chceš ještě studovat, ale zatím nemáš podanou přihlášku na vysokou školu? Nevěš hlavu! Stačí kliknout na lokalitu, která se ti zamlouvá, zkontrolovat deadline a přihlásit se. Pak už se jen nadrtíš na přijímačky – někde ti je dokonce při splnění podmínek (třeba díky dobrému průměru ze střední) zcela odpustí.


PRAHA

Chceš-li studovat v hlavním městě, máš hned několik možností, kam se přihlásit. Můžeš například zkusit štěstí v bakalářském studijním programu Strojní inženýrství na Fakultě strojní ČVUT. Přihlášku s poplatkem 850,- musíš odevzdat zde do 21. května 2022. Přijímací zkouška z matematiky pak bude probíhat 9. června 2022 – pokud máš ale maturitu z matiky nebo fyziky na škole akreditované v ČR z let 2020 až 2022, může ti být přijímací zkouška odpuštěna.

Fakulta strojní ČVUT.
Fakulta strojní ČVUT. Zdroj: Wikimedia Commons/Packa/volně k užití

Zajímá-li tě doprava a vše kolem ní, k ČVUT patří také Fakulta dopravní, kam si můžeš podat přihlášky na obory Profesionální pilot, Technologie údržby letadel, Logistika a řízení dopravních procesů, Letecká doprava, Inteligentní dopravní systémy a Dopravní systémy a technika do 10. srpna 2022. Až do 5. září 2022 přijímá přihlášky i Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT, vybrat si můžeš z řady oborů.

Pokud máš rád matematiku, ale ČVUT se ti nezamlouvá, můžeš se přihlásit na VŠE. Konkrétně Národohospodářská fakulta nabízí obory Ekonomie, Národní hospodářství a Veřejná správa a regionální rozvoj. Poplatek za podání přihlášky činí 870 Kč a musí být odevzdaná do 31. května 2022. SCIO přijímací testy se konají v několika termínech, více informací se dozvíš na webu fakulty. 

Prodloužené deadliny pro podání přihlášek má také Univerzita Jana Amose Komenského, jedná se ovšem o soukromou vysokou školu, kde se platí školné. Studovat můžeš následující obory: Andragogika, Komunikační studia, Mezinárodní vztahy a diplomacie, Právo v podnikání, Resocializační a penitenciární pedagogika a Speciální pedagogika. Přihlášku s poplatkem 500,- je nutné univerzitě doručit do 31. května 2022. Více se dozvíš zde.

Do 30. června se můžeš přihlásit na Fakultu životního prostředí České zemědělské univerzity, která nabízí obory Aplikovaná ekologie, Územní technická a správní služba v životním prostředí, Krajinářství a Vodní hospodářství. Přičemž první dva zmíněné obory lze studovat jak prezenčně, tak kombinovaně. Přihláška nás podává pouze elektronicky a poplatek je ve výši 750 Kč. Do 31. července se na ČZU můžeš také přihlásit na Fakultu tropického zemědělství na stejnojmenný obor.

Fakulta životního prostředí ČZU.
Fakulta životního prostředí ČZU. Zdroj: ČZU

Pokud miluješ sport, až do 30. června se můžeš přihlásit na soukromou Vysokou školu tělesné výchovy a sportu Palestra. Vybrat si můžeš z oborů: Sportovní a kondiční specialista Výživové poradenství a sportovní diagnostika a Wellness specialista. Poplatek za přijímací řízení činí 500 Kč.

Do 26. srpna je pak možné si podat přihlášku a zaplatit poplatek 1000 Kč na soukromou Vysokou školu zdravotnickou. Po absolvování přijímacího řízení můžeš studovat Fyzioterapii, Porodní asistence, Všeobecné ošetřovatelství či Zdravotnické záchranářství. Více se dozvíš zde

Doporučeno
Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) 25. dubna 2022 7:00

Mnoho ekonomických, právnických, technických, ale i policejních a vojenských oborů nabízí soukromá Vysoká škola finanční a správní. Za elektronickou přihlášku zaplatíš 300,- a odevzdat ji musíš do 31. srpna 2022 v informační systému školy. Přihlášky ale stihneš odeslat do začátku září také na soukromé Prague City University, Vysokou škole ekonomie a managementu, do konce září pak na Unicorn University, Newton University a Vysokou školu obchodní v Praze.

BRNO

Chceš-li studovat v Brně, můžeš si podat přihlášku s poplatkem 700 Kč na doplňkový termín Stavební fakulty VUT do 15. července 2022. Studovat můžeš celou škálu oborů, od Architektury pozemních staveb, Geodézie a kartografie po Vodní hospodářství a vodní stavby. A pokud byl tvůj průměr známek na střední škole do 2,20, může ti být odpuštěna přijímací zkouška. Více se dozvíš na webu fakulty. Až do 12. srpna 2022 se pak můžeš přihlásit na Fakultu strojního inženýrství VUT, která nabízí například obory Energetika či Matematické inženýrství.

Fakulta stavební VUT v Brně.
Fakulta stavební VUT v Brně. Zdroj: Wikimedia Commons/ Jan Symon/ volně k užití

Ze soukromých vysokých škol v Brně nabízí prodloužené přihlašování třeba Vysoká škola Sting s oborem Ekonomika a management. Přihlášku a poplatek v hodnotě 500,- můžeš podávat až do 31. srpna 2022.

OSTRAVA

V Ostravě se můžeš přihlásit na Vysokou školu báňskou - Technickou univerzitu Ostrava. Například Fakulta materiálově-technologická má druhý termín podání přihlášek do 15. července 2022. Oborů nabízí opravdu nespočet, od Chemického a enviromentálního inženýrství, Nanotechnologie až po Řízení průmyslových systémů. Přihláška vyjde na 500,- a podat ji můžeš zde. Do 31. července 2022 si pak na VŠB-TUO můžeš podat přihlášku na Fakultu strojní, například na Energetiku a životní prostředí či přihlášku na Hornicko-geologickou fakultu, třeba na Důlní měřictví.

VŠB-TUO.
VŠB-TUO. Zdroj: Wikimedia Commons/ Karel Frydrýšek/ volně k užití

OPAVA

Slezská univerzita v Opavě, konkrétně Matematický ústav s oborem Matematika a Obchodně podnikatelská fakulta s celou řadou oborů, uzavírá podávání přihlášek 31. srpna 2022. Poplatek za přijímací řízení stojí 500,- a elektronickou přihlášku můžeš podat na tomto odkazu.

Doporučeno
Z dětského domova do dospělosti: Nikdy mě ani nenapadlo, že bych v reálném světě neuspěl, říká devatenáctiletý Milan Z dětského domova do dospělosti: Nikdy mě ani nenapadlo, že bych v reálném světě neuspěl, říká devatenáctiletý Milan 1. dubna 2022 7:00

ZLÍN

Fakulta managementu a ekonomiky na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně nabízí hned čtyři bakalářské obory, na které se můžeš do 15. července 2022 přihlásit:  Ekonomika a management, Finance a finanční technologie, Průmyslové inženýrství a Účetnictví a daně. Přihlášku můžeš podat zde a vyjde na 430,-. Ovšem i ostatní fakulty UTB často vypisují i další kola přijímacího řízení, sleduj proto raději webové stránky univerzity, ať ti nic neunikne.

JIHLAVA

Na Vysokou školu polytechnickou v Jihlavě se můžeš hlásit ve třech termínech – do 11. května, 20. července a 24. srpna. Vybírat můžeš z celkem osmi bakalářských oborů: Aplikovaná informatika, Aplikovaná technika pro průmyslovou praxi, Aplikované strojírenství, Cestovní ruch, Finance a řízení, Porodní asistentka, Všeobecná sestra, Zdravotně sociální péče a Aplikovaná technika pro průmyslovou praxi. Přihlášku, která stojí 650 Kč, můžeš podat zde.

Doporučeno
10 tipů, jak se lépe učit (podložených výzkumy!) 10 tipů, jak se lépe učit (podložených výzkumy!) 19. listopadu 2021 11:30

PARDUBICE

Fakulta restaurování s oborem Restaurování a konzervace děl hmotného kulturního dědictví na Univerzitě Pardubice přijímá přihlášky do 6. května 2022. Přijímačky pak budou probíhat od 14. do 16. června. Fakulta chemicko-technologická na stejné univerzitě nabízí uchazečům jedenáct oborů především technického zaměření a přihlásit se k přijímačkám je zde možné do 31. května 2022. Jednotlivé přihlášky vyjdou na 500,- a podávají se tady.

Fakulta restaurováni Univerzity Pardubice.
Fakulta restaurováni Univerzity Pardubice. Zdroj: Wikimedia Commons/ Michal Louč/ volně k užití

LIBEREC 

Na Technické univerzitě v Liberci si můžeš vybrat hned ze tří fakult, přičemž každá má jiný deadline na podání přihlášky. Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií s osmi přírodovědnými a technickými obory vypsala druhé kolo do 21. července 2022. Fakulta zdravotnických studií s pěti nabízenými obory má první kolo podávání přihlášek do 25. května 2022 a druhé do 19. srpna 2022. Fakulta strojní s oborem Strojírenství přijímá přihlášky do 31. srpna 2022. Jedna přihláška tě na TUL vyjde na 600,-.

OLOMOUCKÝ KRAJ

Soukromá Moravská vysoká škola Olomouc nabízí uchazečům o studium obor Ekonomika a management s termínem podání přihlášky až do 19. září 2022. Za přijímací řízení utratíš 500 Kč a přihlásíš se k němu na tomto odkazu.

Do Přerova je pak možné si do 15. září podat přihlášku na Vysokou školu logistiky, která nabízí obory Logistika s různými specializacemi a profilacemi. Poplatek za přijímací řízení a přihlášku činí 500 Kč.

Doporučeno
KVÍZ: Odmaturoval/a bys z češtiny? Vyzkoušej si letošní didaktický test KVÍZ: Odmaturoval/a bys z češtiny? Vyzkoušej si letošní didaktický test 3. května 2022 16:00

JIHOČESKÝ KRAJ

Západočeská univerzita a její Fakulta strojní nabízí obory Strojírenství a Strojní inženýrství s termínem přihlášky do 8. srpna 2022. Strojní inženýrství lze dokonce studovat i v kombinovaném režimu. Poplatek za přijímací řízení tě vyjde na 500 Kč.

Fakulta strojní ZČU.
Fakulta strojní ZČU. Zdroj: Wikimedia Commons/ volně k užití

Pokud máš zálibu ve filmu, mohla by tě zajímat soukromá Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku a její obor Multimediální produkce, který je rozdělen dle tematického zaměření. Přihlášku si sem v druhém termínu můžeš podat až do 12. srpna 2022 a zaplatíš za ní 1000 Kč. 

Soukromá Vysoká škola evropských a regionálních studií v Českých Budějovicích pak nabízí obor Bezpečnostně právní činnost s termínem podání přihlášky až do 27. října 2022. Poplatek za přijímací řízení činí 500 Kč.

Domů
Sdílet
Diskuse