Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2022 21:59
Čas čtení 0:48
Martin Adam Pavlík

Dres, v ktorom Diego Maradona strelil gól rukou, sa predal za neuveriteľných 9,28 milióna dolárov. Ide o svetový rekord

Dres, v ktorom Diego Maradona strelil gól rukou, sa predal za neuveriteľných 9,28 milióna dolárov. Ide o svetový rekord
Zdroj: Jean-Yves Ruszniewski/Corbis/VCG via Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Gól neskôr zľudovel pod názvom „The hand of God“.

Dres, ktorý mal na sebe Argentínčan Diego Maradona, keď strelil gól rukou proti Anglicku na majstrovstvách sveta v roku 1986, sa na aukcii v londýnskej aukčnej sieni Sotheby's predal za 9,28 milióna dolárov, informuje ESPN. Ide o svetový rekord.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cult Kits (@cultkits)



Najdrahším bol doteraz dres Baba Rutha, bejzbalového hráča tímu New York Yankees, za ktorý v roku 2019 zaplatili 5,64 milióna dolárov. Maradonov dres bol od roku 2002 vystavený v Národnom futbalovom múzeu. Šiesteho apríla však sieň Sotheby's oznámila, že je v aukcii. Na svojho nového majiteľa nečakal príliš dlho.

Povestný gól argentínskeho futbalistu neskôr označili pojmom „The hand of God“, keďže Maradona dal gól rukou, pričom rozhodca si myslel, že šlo o hlavičku, a tak gól uznal. Argentínčan sa vyjadril, že si pri strelení gólu pomohol „trocha svojou hlavou a trocha rukou Boha“. 

V zápase dal ešte jeden gól, pričom ten sa považuje za jeden z najkrajších na majstrovstvách sveta a FIFA ho neskôr označila dokonca za gól storočia. Maradona išiel sám s loptou od polovice ihriska a dokázal postupne prejsť cez všetkých protihráčov až do šestnástky, kde úspešne spravil „blafák“ na brankára a strelil druhý gól, ktorý nakoniec rozhodol o výhre.

Domů
Sdílet
Diskuse