Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2022 11:46
Čas čtení 0:28
Tímea Krauszová

Gucci začne přijímat platby v kryptoměnách. Kromě bitcoinu či etherea budou brát také platby v shiba inu

Gucci začne přijímat platby v kryptoměnách. Kromě bitcoinu či etherea budou brát také platby v shiba inu
Zdroj: Getty Images/Jeremy Moeller
NEWS BITCOIN GUCCI KRYPTOMĚNY MÓDA
Uložit Uložené

Zatím to bude platit jen ve dvou městech.

Italský módní dům Gucci začne koncem května akceptovat ve vybraných prodejnách platby v kryptoměnách, informuje Vogue. Zpočátku se to bude podle BBC týkat jen obchodů ve Spojených státech amerických, konkrétně vlajkových prodejen v LA a New Yorku. 

Doporučeno
Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun 1. května 2022 7:00

Přijímat budou bitcoin, ethereum a litecoin, ale také dogecoin a shiba inu. Zákazníkům přijde při nákupu email s QR kódem, který naskenují ve virtuální peněžence. Časem by chtěli kryptoměny přijímat všude v USA.

Gucci se tímto krokem přidává k rostoucímu počtu firem, které přijímají také platby virtuálními měnami. Luxusní značka tím udržuje krok s mladší generací. Platby digitálními jmény přijímají už i Microsoft, AT&T či síť kaváren Starbucks. Bitcoin se zároveň nedávno stal oficiální měnou v Salvádoru a ve Středoafrické republice.

Zpět
Sdílet
Diskuse