Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2022 15:26
Čas čtení 0:33
Jana Chovancová

V Londýně za 90 tisíc liber vydražili khaki bundu, kterou měl na sobě Volodymyr Zelenskyj

V Londýně za 90 tisíc liber vydražili khaki bundu, kterou měl na sobě Volodymyr Zelenskyj
Zdroj: TASR/AP
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VELKÁ BRITÁNIE VOLODYMYR ZELENSKYJ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Aukce byla uspořádána na podporu Ukrajiny.

Boris Johnson, který stál v čele aukce khaki bundy Volodymyra Zelenského, nazval ukrajinského prezidenta jedním z nejúžasnějších lídrů současnosti. Aukce v Londýně v síni Christie's byla uspořádána na podporu Ukrajiny, informuje Daily Mail.

Doporučeno
„Putinovu“ superjachtu za 16 miliard korun zabavily italské úřady „Putinovu“ superjachtu za 16 miliard korun zabavily italské úřady 7. května 2022 13:58

Britský premiér během aukce navrhl, že cena za flísovou khaki bundu, kterou měl na sobě ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, by měla narůst. Její počáteční cena byla 50 000 liber. Nakonec zvuk kladiva zazněl při téměř dvojnásobné ceně. Získaly se tím důležité finanční prostředky na humanitární pomoc Ukrajině, kterou v únoru napadlo Rusko.

Přítomní si mohli koupit i džbán s malbou kohouta, který Johnson obdržel během procházky po Kyjivě s prezidentem Ukrajiny Zelenským. V nabídce byla také prohlídka ukrajinské metropole s primátorem a bývalým boxerským šampionem Kličkem.

Zelenskyj vystoupil na akci před začátkem aukce prostřednictvím videa, ve kterém pochválil Spojené království a „statečného Borise“, píše na své stránce Telegraph.

Domů
Sdílet
Diskuse