Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2022 10:06
Čas čtení 0:50
Ema Stanovská

Apple po 21 rokoch končí s iPodmi. K dispozícii budú už len do vypredania zásob

NEWS
Uložit Uložené

V roku 2001 malo zariadenie kapacitu tisíc skladieb, jedna pieseň stála 99 centov.

Spoločnosť Apple oznámila, že končí s výrobou svojho legendárneho hudobného prehrávača iPod Touch, ktorý prvýkrát predstavil zosnulý Steve Jobs na pódiu 23. októbra 2001. Firma uviedla, že k dispozícii bude „do vypredania zásob“, píše BBC.

Pred 21 rokmi iPod spôsobil revolúciu v tom, ako ľudia „objavujú, počúvajú a zdieľajú hudbu“, povedal viceprezident marketingu Apple Greg Joswiak. V roku 2001 malo jedno zariadenie kapacitu tisíc skladieb „v CD kvalite“, každá za 99 centov, pripomína portál High Snobiety.

V roku 2007 technologickým trhom zamával nový model iPod Touch s dotykovým displejom. Navrhol ho rovnaký tím, ktorý neskôr prišiel s iPhonom. Posledný model iPodu pochádza ešte z roku 2019.

„Keď Apple vytvoril iPhone, vedel, že to bude znamenať začiatok konca iPodu,“ povedal pre BBC Ben Wood, hlavný analytik technologickej poradenskej firmy CCS Insight.

Fanúšikovia legendárneho zariadenia na internete v týchto dňoch nostalgicky spomínajú, aké to bolo, počúvať hudbu pred príchodom iTunes a Spotify.

Domů
Sdílet
Diskuse