Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2022 17:39
Čas čtení 0:43
Jana Chovancová

Thajský ministr zdravotnictví chce rozdat obyvatelům milion rostlin konopí. Mají sloužit k léčebným účelům

Thajský ministr zdravotnictví chce rozdat obyvatelům milion rostlin konopí. Mají sloužit k léčebným účelům
Zdroj: Pexels/Chait Goli/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA THAJSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Thajská vláda má v plánu zdarma distribuovat do domácností milion rostlin konopí.

V červnu letošního roku má thajská vláda v plánu distribuovat milion rostlin konopí do domácností v zemi. Má to být reakce na nedávno schválený zákon, kdy Thajsko povolilo svým obyvatelům pěstovat si doma konopí. Uvedl to thajský ministr zdravotnictví, informuje CNN a Wion News.

Anutin Charnvirakul, ministr zdravotnictví v Thajsku, na své sociální síti Facebook popsal svůj úmysl pěstovat konopí jako domácí plodinu. Nový zákon, který začne v Thajsku platit 9. června, umožní lidem pěstovat tyto rostliny beztrestně.

Doporučeno
V Londýně bude otevřena první evropská firma na testování psychedelik V Londýně bude otevřena první evropská firma na testování psychedelik 10. května 2022 11:49

Konopí však má sloužit výhradně k léčebným účelům. V regionu, který je znám přísnými tresty za nelegální drogy, se Thajsko v roce 2018 stalo první zemí v jihovýchodní Asii, která legalizovala konopí na lékařský výzkum a užívání.

Kitty Chopak, místní podnikatelka s konopím, pro CNN řekla, že cílem zákona je usnadnit život lidem, aby mohli konopí používat v léčivých čajích nebo polévkách.

„Stále se to bude považovat za trestný čin, pokud nemáte lékařský předpis a najdou vám doma konopí. Také musíte být pacientem s nějakou formou onemocnění, abyste mohli konopí užívat. Jen v tomto případě si budete moct pěstovat rostliny doma,“ komentovala Kitty.

Domů
Sdílet
Diskuse