Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2022 8:09
Čas čtení 0:42
Tereza Patočková

Klára Šimáčková Laurenčíková obsadí post zmocněnkyně pro lidská práva. Čtyři měsíce byla funkce neobsazena

Klára Šimáčková Laurenčíková obsadí post zmocněnkyně pro lidská práva. Čtyři měsíce byla funkce neobsazena
Zdroj: Česká odborná společnost pro inkluzivní vzdělávání, z.s.
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Speciální pedagožka a předsedkyně České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání Klára Šimáčková Laurenčíková obsadí po čtyřech měsících post zmocněnkyně pro lidská práva. Tou byla dříve Helena Válková.

Vláda ve středu vybrala novou zmocněnkyni pro lidská práva. Bude jí speciální pedagožka a předsedkyně České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání Klára Šimáčková Laurenčíková. Informaci přinesl server Seznam Zprávy od dvou na sobě nezávislých zdrojů. Její jméno serveru následně potvrdil také mluvčí vlády Václav Smolka.


„Vláda vybírala kandidáty na základě jejich odvedené práce a zkušeností v lidskoprávní oblasti a neziskovém sektoru,“ uvedl Smolka.


Klára Šimáčková Laurenčíková působí v Radě vlády pro lidská práva a je zároveň také členkou Výboru pro prevenci domácího násilí či předsedkyní správní rady organizace Asistence. Od roku 2009 byla rok náměstkyní na Ministerstvu školství, kde se starala o inkluzivní vzdělávání a prevenci rizikového chování ve školách.
 
Funkce vládní zmocněnkyně pro lidská práva je již čtvrtým měsícem neobsazená. V lednu na tomto postu skončila na žádost exministryně spravedlnosti Helena Válková. Válkovou do funkce vládní zmocněnkyně pro lidská práva jmenovala v květnu 2019 vláda ANO a ČSSD s podporou komunistů.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Jmenování Válkové vyvolalo vlnu kritiky, jelikož byla členkou KSČ a akademickou spolupracovnicí komunistického prokurátora Josefa Urválka, který v 50. letech poslal na smrt političku Miladu Horákovou.

Domů
Sdílet
Diskuse