Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2022 16:40
Čas čtení 1:02
Tereza Šnajdrová

Madonna draží NFT s 3D modelem své vagíny. Z té se rodí motýli, hmyz i stromy, peníze půjdou na charitu

Madonna draží NFT s 3D modelem své vagíny. Z té se rodí motýli, hmyz i stromy, peníze půjdou na charitu
Zdroj: Getty Images/McNamee
NEWS MADONNA NFT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Madonna draží NFT kolekci Mother Of Creation, která zahrnuje také 3D model její vagíny, z níž se rodí motýli, hmyz i stromy.

Madonna draží NFT kolekci s názvem Mother Of Creation, která obsahuje i 3D model její vagíny, z níž se rodí motýli, hmyz i stromy. Výtěžek z kolekce vytvořené ve spolupráci s digitálním umělcem Beeplem, který v minulém roce prodal NFT za 69 milionů dolarů (1,6 miliardy korun), poputuje na charitu, píše NME.

Doporučeno
„Moje tělo, moje volba!“ Tisíce lidí v USA protestovaly proti zákazu interrupcí „Moje tělo, moje volba!“ Tisíce lidí v USA protestovaly proti zákazu interrupcí 15. května 2022 14:14

Madonna o kontroverzní kolekci informovala již před pár týdny a ihned se na ni na sociálních sítích strhla vlna reakcí. „Proč by Madonna něco takového dělala?“ ptala se veřejnost. „NFT vyrůstajícího stromu z Madonniny vagíny musím mít,“ napsal v ironii jeden z uživatelů Twitteru.

Zpěvačka se nyní ke kritice rozhodla vyjádřit. Uznala, že její kolekce může být „divná“ a často se prý nestává, že by jí „z vagíny vylezla robotická stonožka“.

„Dělám jen to, co dělají ženy už od počátku věků, tedy porod. Ale na více existenciální úrovni, rodím umění a kreativitu. Bez obojího bychom byli ztraceni. Myslím, že je opravdu důležité, aby se při vytváření těchto videí hodně přemýšlelo a konverzovalo,“ obhajuje se Madonna. 

Doporučeno
Nejlepší alba týdne: Kendrick Lamar ovládl žebříčky všech hitparád, za poslech stojí ale i několik debutů Nejlepší alba týdne: Kendrick Lamar ovládl žebříčky všech hitparád, za poslech stojí ale i několik debutů 13. května 2022 16:30

Kolekce Mother of Creation bude obsahovat tři díly. První nese název Mother Of Nature, druhý Mother Of Evolution a poslední Mother Of Technology. Ve středu 11. května pak začala aukce těchto neobvyklých NFT, přičemž dvě díla byla již zakoupena a jedno se stále draží.

Výtěžek Madonna věnuje třem charitativním organizacím. Nadaci Voices of Children, která pomáhá ženám a dětem postiženým válkou na Ukrajině, nadaci City of Joy, jež pečuje o oběti násilí v Demokratické republice Kongo, a Black Mama’s Bail Out, která poskytuje kauci pro uvězněné pečovatele.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Madonna (@madonna)

Domů
Sdílet
Diskuse