Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2022 12:33
Čas čtení 0:30
Jana Chovancová

Vladimir Putin údajně činí ve válce na Ukrajině operační a taktická rozhodnutí na úrovni plukovníka či generála

Vladimir Putin údajně činí ve válce na Ukrajině operační a taktická rozhodnutí na úrovni plukovníka či generála
Zdroj: Getty Images/Mikhail Svetlov
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Podle západních vojenských zdrojů je Vladimir Putin osobně zapojen do války s Ukrajinou a činí operační a taktická rozhodnutí na úrovni plukovníka či brigádního generála.

Podle západních vojenských zdrojů je Vladimir Putin osobně zapojen do války s Ukrajinou a činí operační a taktická rozhodnutí na úrovni plukovníka či generála. Píše o tom The Guardian.

Ruský prezident údajně pomáhá vojákům určovat pohyb a vytvářet strategii na Donbasu, kde minulý týden utrpěli útočníci těžkou porážku. Při několika příležitostech se snažili překročit strategickou řeku na východě Ukrajiny. 

Podle zdrojů je Vladimir Putin stále v úzkém kontaktu s generálem Valerijem Gerasimovem, který je velitelem ruských ozbrojených sil. Ukrajina však minulý týden informovala, že vojenský šéf byl odsunut na vedlejší kolej.

„Myslíme si, že Putin spolu s Gerasimovem jsou zapojeni do taktického rozhodování na úrovni, kterou bychom za normálních okolností očekávali od plukovníka nebo brigádního generála,“ uvedl vojenský zdroj při komentování aktuální bitvy, která se odehrává na východě Ukrajiny. 

Domů
Sdílet
Diskuse