Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2022 16:04
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Předpověď počasí: O víkendu přijdou silné bouřky. Hrozí přívalové deště a silný vítr, varuje ČHMÚ

Předpověď počasí: O víkendu přijdou silné bouřky. Hrozí přívalové deště a silný vítr, varuje ČHMÚ
Zdroj: Unsplash/Micah Tindell/voľne na použitie
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Konec pracovního týdne se ponese v duchu letních teplot. Ještě v pátek nám rtutě teploměrů budou ukazovat až 30 °C, k večeru však přijdou silné bouřky a v některých krajích bude platit vysoký stupeň nebezpečí.

Ačkoli ještě není astronomické léto, rtutě teploměrů nám ukazují něco jiného. Ve čtvrtek se budou teploty pohybovat od 25 do 28 °C a v pátek se vyšplhají až na 30 °C. Během dne se však nad Českem začne kumulovat oblačnost a odpoledne přijdou silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav uvádí, že po takřka celém Česku bude od pátečního odpoledne platit nízký stupeň nebezpečí, a v některých krajích dokonce vysoký stupeň nebezpečí.

Doporučeno
Žalobce zamítl Feriho stížnost proti zahájení stíhání za znásilnění Žalobce zamítl Feriho stížnost proti zahájení stíhání za znásilnění 19. května 2022 14:57

V pátek bude zpočátku dne polojasno až oblačno a nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 25 až 30 °C. Odpoledne pak bude zataženo, od západu k nám přijdou přeháňky a bouřky, které budou velmi silné.

Český hydrometeorologický ústav vydal před silnými bouřkami výstrahu, která bude platit od pátečního odpoledne až do sobotního rána. Po takřka celém Česku bude v platnosti nízký stupeň nebezpečí, avšak v Karlovarském, Ústeckém a Libereckém kraji dokonce vysoký stupeň nebezpečí.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ varuje ČHMÚ.

V sobotu ráno by pak bouřky měly ustat a víkend by měl být jasný až polojasný, s teplotami od 17 do 23 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse