Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2022 19:01
Čas čtení 0:59
Tereza Šnajdrová

Zakladatel katastrofálního Fyre festivalu Billy McFarland byl předčasně propuštěn z vězení

NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V dubnu 2017 se měl na Bahamách konat jeden z nejluxusnějších festivalů světa. Návštěvníci ale jen krátce po příjezdu zjistili, že je místo luxusu čeká jen katastrofální stanové městečko a žádní vystupující.

Psal se rok 2017 a Billy McFarland spolu se svými partnery lákal na nejluxusnější hudební festival v historii. Na návštěvníky, kteří za lístek zaplatili od 30 do 250 tisíc korun, mělo na Bahamách čekat exkluzivní ubytování, Pusha T, Blink-182, Skepta, Major Lazer a mnoho dalších vystupujících.

Natěšení hudební fanoušci však po příjezdu zjistili, že je všechno jinak a festival je jedna velká katastrofa. Jeho zakladatel Billy McFarland byl za několikanásobný podvod odsouzen na 6 let, ale ve vězení nakonec celý trest nestrávil. Nyní byl předčasně propuštěn, informují TMZ a The Hollywood Reporter.

billy mcfarland
Zdroj: Hulu/volně k užití
Doporučeno
Kendall Jenner a Emily Ratajkowski nikdy nevrátily 600 tisíc dolarů za Fyre Festival, soud vymáhá peníze i od raperů Kendall Jenner a Emily Ratajkowski nikdy nevrátily 600 tisíc dolarů za Fyre Festival, soud vymáhá peníze i od raperů 1. září 2019 9:28

Fyre festival měl být tím nejluxusnějším festivalem, který kdy proběhl. Propagovaly jej světové celebrity včetně Kendall Jenner nebo Emily Ratajowski a návštěvníci se měli těšit na luxus, exkluzivní vystupující i bohatý doprovodný program. Tisíce lidí proto neváhaly a pořídily si vstupenky, které stály od 30 do 250 tisíc korun.

Po příjezdu na Bahamy na ně však čekalo nepříjemné překvapení. Místo luxusního ubytování měli k dispozici pouze stanové městečko v katastrofálním stavu, žádné stánky s jídlem, a dokonce ani žádné vystupující. Návštěvníci se ihned začali bouřit a festival musel být zrušen.

Billy McFarland byl kvůli několikanásobnému podvodu, kterého se dopustil během pořádání festivalu Fyre, odsouzen k šesti letům vězení. Svůj trest si odpykával ve federálním nápravném zařízení v Michiganu, kde v roce 2020 požádal o předčasné propuštění. Důvodem jeho žádosti měla být probíhající pandemie koronaviru a s ní spojená rizika. Jeho žádosti ale vyhověno nebylo. Tentokrát ale Billy McFarland uspěl a dočkal se předčasného propuštění na svobodu. 

Domů
Sdílet
Diskuse