Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2022 17:24
Čas čtení 0:45
Tereza Šnajdrová

Češi ztrácí zájem o hokej. Letošní mistrovství si na internetu vyhledává o polovinu méně lidí

Češi ztrácí zájem o hokej. Letošní mistrovství si na internetu vyhledává o polovinu méně lidí
Zdroj: TASR/AP
NEWS MS V HOKEJI 2022
Uložit Uložené

Mistrovství světa v hokeji 2022 je v plném proudu, avšak Češi se o oblíbený zimní sport přestávají zajímat. Vyplývá to z vyhledávače společnosti Seznam, který zaznamenal pokles zájmu až o 44 %.

V pátek 13. května začalo ve Finsku mistrovství světa v hokeji, které se povětšinou u českých fanoušků těší velkému zájmu. Nejnovější data vyhledávání na Seznamu však ukazují, že se Češi o hokej přestávají zajímat. Hledanost letošního mistrovství světa je až o 44 % nižší než v uplynulém roce. Důvodem by mohly být slabé výkony české reprezentace, píše se v tiskové zprávě Seznamu.

Doporučeno
MS v hokeji 2022: Toto je kompletní program české hokejové reprezentace MS v hokeji 2022: Toto je kompletní program české hokejové reprezentace 13. května 2022 8:18

„Na začátku letošního šampionátu je hledanost s ním spojených výrazů ve srovnání s tím loňským nižší o 44 %. Nad důvody můžeme pouze spekulovat, za vlažným zájmem Čechů stojí pravděpodobně fakt, že medaili přivezli čeští hokejoví reprezentanti z MS naposledy před deseti lety a i letos by byl výraznější úspěch spíše překvapením,“ uvedla datová analytička společnosti Seznam.cz Tereza Fukátková.

Nejčastěji hledaným výrazem je „MS v hokeji 2022“, pomocí kterého se lidé dostanou k přehledu o programu, české soupisce, aktuálním výsledkům zápasů či k celkovému zpravodajství z mistrovství. 

Co se týče jednotlivých jmen, vyhledávání pak dominuje David Pastrňák nebo útočník Dominik Simon, který se nakonec mistrovství z osobních důvodů neúčastní.

Pokud tě zajímá kompletní program české hokejové reprezentace či další aktuality týkající se mistrovství světa, sleduj naše téma MS v hokeji 2022.
Domů
Sdílet
Diskuse