Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2022 20:34
Čas čtení 1:09
Richard Balog

Tenisky Nike Air Force 1 s monogramem Louis Vuitton budou stát více než 50 tisíc korun

Tenisky Nike Air Force 1 s monogramem Louis Vuitton budou stát více než 50 tisíc korun
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON NIKE
Uložit Uložené

Jedno z posledních děl návrháře Virgila Abloha bude k dispozici během června ve vybraných obchodech módního domu.

Odkaz a práce Virgila Abloha ovládají oděvní průmysl i po návrhářově smrti. Vedení módního domu Louis Vuitton oznámilo, že uvede do prodeje tenisky Nike Air Force 1 v nízké i střední verzi během června. Jedná se o jedno z posledních děl uměleckého ředitele luxusní značky, které představil v rámci přehlídky mužské kolekce pro období jaro/léto 2022.

K dispozici bude devět různých úprav včetně kožené bílé varianty s vyraženým monogramem Louis Vuitton a s prvky typickými pro modely od zesnulého návrháře, jako jsou například nápisy v uvozovkách nebo graffiti motivy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Cena za nízké provedení ikonické siluety bude 2 000 eur (50 tisíc korun) a 2 500 eur (61 tisíc korun) v případě střední verze, píše Hypebeast. Hodnota jednotlivých párů vyletí do astronomických výšin hned po skončení oficiálního prodeje a v případě úspěchu můžeš vydělat tisíce eur.

Všech 47 vyhotovení, které navrhl Abloh, můžeš spatřit na výstavě v newyorském Greenpoint Terminal Warehouse ode dneška do 31. května. Výstava, která kromě tenisek obsahuje i rekonstrukci designérova ateliéru a studia, vzdává hold jeho odkazu. Zároveň návštěvníky seznamuje s jedinečným uměním, které stojí za každým ručně vyrobeným párem modelů Air Force 1. Přenosné instalace se nacházejí v celém New Yorku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Začátkem února aukční dům Sotheby's vydražil 200 párů tenisek Nike Air Force 1 ze spolupráce se značkou Louis Vuitton. Zisk z prodeje předali fondu na podporu afroamerických studentů módy. Šlo o více než 25 milionů dolarů.

Doporučeno
Sneakersy, které ti investici brzy oplatí. Vybíráme top 10 Jordanů, jejichž hodnota neustále roste, a poradíme ti, jak je koupit Sneakersy, které ti investici brzy oplatí. Vybíráme top 10 Jordanů, jejichž hodnota neustále roste, a poradíme ti, jak je koupit 18. března 2024 17:00

Níže si můžeš prohlédnout detailní proces výroby z italského ateliéru Fiesso d’Artico. Je to důkaz, že jde o unikátní tenisky, které jsou hodny vysoké ceny.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Domů
Sdílet
Diskuse