Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2022 19:44
Čas čtení 0:43
Ema Stanovská

McDonald's našel kupce pro své restaurace v Rusku. Síť fastfoodů čeká kompletní rebranding

McDonald's našel kupce pro své restaurace v Rusku. Síť fastfoodů čeká kompletní rebranding
Zdroj: Unsplash/Jurij Kenda/volně k užití
NEWS MCDONALD’S RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

850 ruských restaurací nejznámější sítě fastfoodů odkoupí dosavadní držitel licence Alexander Govor, který provozuje 25 restaurací na Sibiři.

McDonald's našel kupce pro své restaurace v Rusku. 850 ruských restaurací nejznámější sítě fastfoodů odkoupí dosavadní držitel licence Alexander Govor, který provozuje 25 restaurací na Sibiři. Restaurace projdou kompletním rebrandingem, změní tedy název, logo i všechno ostatní, co si lidé dosud spojovali s předchozí značkou, informuje BBC a The Guardian.

Doporučeno
Rusko přerušilo dodávky plynu do Finska, s přísunem plynu pomůže Estonsko Rusko přerušilo dodávky plynu do Finska, s přísunem plynu pomůže Estonsko 21. května 2022 8:47

Prodejní cenu společnost McDonald's neprozradila, ale uvedla, že odchod z Ruska ji bude stát 1,2 až 1,4 miliardy dolarů. Ruský ministr průmyslu a obchodu Denis Manturov informoval, že dohoda je výsledkem „dlouhého a složitého“ jednání.

Govor, který má licenci od roku 2015, souhlasil, že 62 tisícům ruských zaměstnanců společnosti McDonald's zajistí nejméně na dva roky stejné podmínky, jaké měli dosud. Souhlasil také s vyplácením mezd firemních zaměstnanců až do ukončení prodeje. 

Končí po 30 letech fungování

McDonald's v Rusku působil 30 let a jeho první restaurace, otevřená v roce 1990, se stala symbolem uvolnění napětí na konci studené války. V současnosti patří mezi největší značky, které se ze země stahují kvůli válce na Ukrajině a západním sankcím, jež komplikují její fungování.

Společnost svůj odchod z ruského trhu oznámila ještě v březnu letošního roku.

Zpět
Sdílet
Diskuse