Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2022 22:09
Čas čtení 1:03
Ema Stanovská

Twitter omezí zavádějící příspěvky vládních a oficiálních účtů. Příspěvky nebude možné lajkovat ani sdílet

Twitter omezí zavádějící příspěvky vládních a oficiálních účtů. Příspěvky nebude možné lajkovat ani sdílet
Zdroj: Unsplash/Claudio Schwarz/volně k užití
NEWS TWITTER ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V praxi to bude fungovat tak, že uživatelé Twitteru budou muset nejprve kliknout na upozornění, až poté si budou moci příspěvek přečíst.

Společnost Twitter oznámila, že plánuje označit zavádějící tweety z oficiálních účtů o válce na Ukrajině varovnými upozorněními. Platforma se tím snaží regulovat novou vlnu dezinformací o válce na Ukrajině, kterou často šíří i oficiální vládní zdroje. Informuje o tom BBC či Euronews.

Twitter se zaměří zejména na profily se širokým dosahem, jako jsou státní média nebo oficiální vládní účty. Uživatelé, kteří budou šířit hoaxy, však nezablokuje. Dosud takto omezil obsah z více než 300 ruských vládních účtů včetně účtu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Doporučeno
10 zajímavostí o Elonu Muskovi: Má aspergera, jako desetiletý naprogramoval hru a téměř zkrachoval 10 zajímavostí o Elonu Muskovi: Má aspergera, jako desetiletý naprogramoval hru a téměř zkrachoval 19. května 2022 12:30

Tweety nebudeš moci lajkovat ani sdílet

V praxi to bude fungovat tak, že uživatelé Twitteru budou muset nejprve kliknout na upozornění, až poté si budou moci příspěvek přečíst. Nebudou jej však moci lajkovat, retweetovat ani sdílet. Twitter zároveň upraví funkci vyhledávání a sekci „explore“, a to tak, aby zavádějící tweety dostaly co nejméně pozornosti.

„Přestože se tento první krok zaměřuje jen na válku na Ukrajině, už nyní plánujeme zaměřit se na další krize,“ napsal Yoel Roth, vedoucí oddělení bezpečnosti a ochrany na Twitteru.

Elon Musk společnost, kterou hodlá převzít za 44 miliard dolarů, kritizoval za její politiku moderování obsahu. Nedávno také oznámil, že když se stane oficiálním majitelem Twitteru, obnoví účet americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Tomu platforma účet zablokovala pro nenávistné a zavádějící vyjádření. BBC připomíná, že zatím není jasné, jak se Musk postaví k moderování obsahu na Twitteru.

Zpět
Sdílet
Diskuse