Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2022 7:25
Čas čtení 1:28
Dominik Vetrák

Režisér Mad Maxe: Fury Road ti zamotá hlavu novým sci-fi filmem. Idris Elba v něm hraje džina

Režisér Mad Maxe: Fury Road ti zamotá hlavu novým sci-fi filmem. Idris Elba v něm hraje džina
Zdroj: MGM
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

První film režiséra George Millera od Mad Maxe z roku 2015 uvidíme už v létě. Sleduj první trailer.

Hollywoodské studio MGM zveřejnilo první trailer pro očekávaný sci-fi film Three Thousand Years of Longing, který měl do kin přijít už loni, ale tvůrci museli kvůli pandemii odložit natáčení. Jedná se o první film režiséra George Millera od jeho posledního celovečeráku Mad Max: Fury Road z roku 2015.

Doporučeno
Jaderná válka, která zničila USA i SSSR. Toto je top 10 katastrofických filmů Jaderná válka, která zničila USA i SSSR. Toto je top 10 katastrofických filmů 17. května 2022 14:30

Celý filmový svět tak má od tohoto snímku velká očekávání. Pokud bychom se mohli řídit výlučně podle ohlasů z filmového festivalu Cannes, asi bychom se o kvalitu tohoto projektu nemuseli obávat. Na něm si totiž tvůrci po skončení promítání vysloužili od diváků standing ovation, informuje Hollywood Reporter.

Děj se zaměřuje na akademickou doktorku Alitheu Binnie (Tilda Swinton). Je to žena spoléhající se na svůj rozum a fakta. Proto ji zarazí, když z lampy, kterou koupila na trhu, vyjde obrovský džin (Idris Elba). Ten jí výměnou za svou svobodu nabízí splnění jakýchkoli přání, která vysloví. Už její první přání překvapí nejen džina, ale také ji samou. Nemluvě o tom, že její přání mohou mít úplně opačný efekt, než jaký si představovala.

Jak můžeš vidět v traileru, ve filmu se děje spousta velkolepých věcí a bizarních scén. Z traileru se zdá, že film bude pořádně barevný, plný vizuálních triků a zajímavé práce s kamerou. Kromě režírování si George Miller také napsal scénář. Three Thousand Years of Longing se dostane do kin 30. srpna 2022.

George Miller je geniální režisér, který ovšem nenatáčí mnoho filmů. Od roku 1992 do roku 2015 navíc natočil jen rodinné filmy – dvě části Happy Feet a Babe 2. Po letech příprav však přesvědčil hollywoodské producenty, že je načase oživit jeho starou klasiku Mad Max. Namísto Mela Gibsona v hlavní roli hrál Tom Hardy a Mad Max: Fury Road se v roce 2015 stal zřejmě nejlepším akčním filmem historie.

Doporučeno
KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? KVÍZ: Znáš dobře filmy a seriály z vodního a vodáckého prostředí? 22. března 2024 8:00

Australskému režisérovi je již 77 let a jak sám řekl, natáčení filmů jako Mad Max je pro něj již velmi náročné, a to zejména pro extrémní podmínky na poušti, kde se Mad Max natáčí. Režisér ovšem důchod ještě nechystá, a tak se sedm let po premiéře jeho posledního díla můžeme těšit na další skvělý film.

George Miller by následně měl začít s přípravou dalšího filmu ze světa Mad Maxe. Zaměří se na mladou verzi postavy Furiosy, kterou si zahraje Anya Taylor-Joy.

Three thousand years of longing idris elba film
Zdroj: MGM
Zpět
Sdílet
Diskuse