Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2022 13:05
Čas čtení 1:08
Daniel Mikolášik

Mbappé zůstane v PSG, slíbili mu 300 milionů a rozhodování o přestupech. Podle šéfa španělské ligy to je urážka fotbalu

Mbappé zůstane v PSG, slíbili mu 300 milionů a rozhodování o přestupech. Podle šéfa španělské ligy to je urážka fotbalu
Zdroj: TASR/AP
SPORT FOTBAL ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

PSG muselo překonat nabídku Realu Madrid. Mbappého proto čeká více než dvojnásobně větší bonus za podpis.

Francouzský útočník Kylian Mbappé zůstává ve svém aktuálním týmu – Paris Saint-Germain. Klub musel překonat lákavou nabídku španělského Realu Madrid, který měl třiadvacetiletému kanonýrovi vyplatit až 130 milionů eur jako bonus za podpis. Vedení PSG se rozhodlo tuto částku více než zdvojnásobit a Mbappému vyplatí 300 milionů eur.

Jak informuje portál Givemesport, Mbappého smlouva s PSG měla vypršet toto léto, ale v sobotu 21. května se fotbalista s klubem dohodl na prodloužení kontraktu až do roku 2025. Kromě šíleného 300milionového bonusu za podpis se v rámci tříleté smlouvy dohodli na platu 100 milionů eur ročně po zdanění a dalších výhodách.

Doporučeno
„I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) „I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) 22. května 2022 11:30

Mezi nimi jsou například rozhodovací práva při volbě nového trenéra a sportovního ředitele PSG, ale také možnost zasahovat do přestupů klubu, a to nejen při podpisu nových hráčů, ale také při prodeji starých hráčů.

Jak informuje Eurosport, podle Javiera Tebase, prezidenta španělské nejvyšší fotbalové ligy La Liga, je tento kontrakt urážkou fotbalu. „Tohle je urážka fotbalu. Kdo ví, odkud má PSG peníze a kolik mu bude platit. Ten klub utratil za uplynulou sezónu 600 milionů na platech a vykázal ztrátu 700 milionů. Al Chelajfí (prezident PSG, pozn. red.) je stejná hrozba jako Superliga,“ vyjádřil se Tebas.

Mbappé od svého příchodu do PSG z Monaka v roce 2017 vstřelil za „Les Rouge-et-Bleu“ 168 gólů ve 268 zápasech. Útočník je v této sezóně ve vynikající formě, o čemž svědčí to, že ve 45 zápasech vstřelil 36 gólů a společně s klubem opět získal ligový titul.

Zpět
Sdílet
Diskuse