Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2022 16:15
Čas čtení 5:51
Ondřej Jarůšek

Vémola vs. Marpo: Správné ukončení, nebo chyba rozhodčího? A uvidíme odvetu?

Vémola vs. Marpo: Správné ukončení, nebo chyba rozhodčího? A uvidíme odvetu?
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY BOX KARLOS VÉMOLA MARPO MMA OKTAGON MMA ONDŘEJ NOVOTNÝ
Uložit Uložené

Karlos Vémola potvrdil roli favorita a v zápase s Marpem zvítězil. Co říkají osobnosti ze světa bojových sportů o hojně diskutovaném ukončení?

Sobotní turnaj OKTAGON Underground přilákal do O2 areny přibližně 19 tisíc lidí, kteří se kromě plejády očekávaných zápasů na kartě přišli podívat především na hlavní zápas večera, v němž se podle pravidel boxu utkal MMA zápasník Karlos Vémola a rapper Marpo.

Český Terminátor si z ringu odnesl vítězství na TKO, halou ale navzdory jeho úspěchu znělo bučení. Rozhodnutí rozhodčího ukončit zápas ve čtvrtém kole totiž mnozí vnímali jako předčasné. Ke „spornému“ momentu se vyjádřilo i mnoho osobností, které nabízí různé názory. Podle některých byl zápas ukončen správně.

Doporučeno
Šokující knock-out, zběsilé přestřelky a Vémolovo TKO. Boxerský turnaj Oktagon Underground byl plný hvězd a emocí Šokující knock-out, zběsilé přestřelky a Vémolovo TKO. Boxerský turnaj Oktagon Underground byl plný hvězd a emocí 22. května 2022 7:23

Marpo: Vémola neměl ránu, i Rytmus mi dal víc

Rozhodnutí po boji zcela pochopitelně nejvíce těžce nesl samotný Marpo se svým týmem. Rapper v zápase nebyl ani jednou počítán a i přes svou pasivitu a Vémolův neustávající tlak chtěl v zápase pokračovat. Rapper se v neděli k zápasu zpětně vyjádřil ve stories na svém Instagramu. „Přijímám to, nebrečím kvůli tomu. Nic mi není, vůbec pobitej nejsem. I Rytmus mi dal víc,“ řekl rapper a upozornil na kolize hlavou nebo rány pod pás, které prý od Vémoly dostal.

„Byl jsem perfektně připravenej. Nebyl moment, kdy by mě Karlos zlomil psychicky, protože ani neměl ránu. Myslím si, že jsem tam stál hrdě až do konce. Se*e mě, že se to odmávalo, ale s tím prostě bohužel nic neudělám. Je to tak, jak to je, a život jde dál,“ řekl s tím, že na Vémolovi evidoval stupňující se vyčerpání a v posledních kolech by si prý výhru mohl vzít. „Tak nám to vzal někdo jinej,“ dodává rapper. To, co by přišlo nebo nepřišlo v pátém a šestém kole, se už nedozvíme.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Novotný: Jedno vteřinové rozhodnutí může pokazit skvělý večer

Zápas a to, co po ukončení následovalo, okomentoval i promotér organizace OKTAGON MMA Ondřej Novotný, který uvádí, že chápe, proč je část fanoušků nahněvaná. Zřejmě nikdo si totiž od zápasu, na který se čekalo několik let, nepředstavoval tento poněkud antiklimatický závěr. A ačkoliv se jednalo o rozhodnutí rozhodčího přímo uvnitř ringu, hromosvodem pro nenávistné komentáře se –⁠ jako hlavní tvář a hlas organizace –⁠ stal i sám Novotný.

Doporučeno
Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? 11. května 2022 7:00

„Jak vám je, když něco roky připravujete, makáte na tom s celým týmem, necháte tam duši a pak vám někdo ukradne pocit z vydařeného turnaje, zápasu, přípravy, dřiny a odříkání? Jaké to je, když vám někdo svým omylem vezme sen o KO, fantastické otočce v posledním kole nebo zaslouženém pocitu zadostiučinění pro skoro 100členný tým, co dře na krev a pak má svěšené hlavy a neví, kam s očima? Jaké to je poslouchat okamžitě tisíce dotazů, zpráv a probudit se do ,shitstormu' hejtů, lží, výmyslů, ale především oprávněně rozhořčených fanoušků? Na to se dnes ráno můžete zeptat Karlose, Marpa, jejich týmu, našeho týmu a mě s Palem,“ napsal promotér den po zápase na svém Instagramu.

Novotný také poukázal na skutečnost, že aktuálně se nejvíce řeší právě tento moment, který chtě nechtě zastiňuje důležité výhry z předcházejících bitev, jako byl například triumf českého borce Luďka Greguše s favorizovaným italským šampionem nebo výhra domácí boxerky Lucie Sedláčkové proti soupeřce, která byla asi o dvě váhové kategorie těžší.

Domů
Sdílet
Diskuse