Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2022 16:23
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

Do boje o Hrad vstupuje další člověk: Soukromý ombudsman Jiří Kotáb

Do boje o Hrad vstupuje další člověk: Soukromý ombudsman Jiří Kotáb
Zdroj: se souhlasem Jiřího Kotába
NEWS PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023
Uložit Uložené

Volba prezidenta se uskuteční začátkem roku 2023 a seznam kandidátů se každým dnem rozrůstá. Kandidaturu nyní oznámil i soukromý ombudsman v Moravskoslezském kraji Jiří Kotáb, který chce lidem ukázat, že i tělesně postižení mohou uspět.

Volba prezidenta se blíží a seznam kandidátů se takřka každý týden rozrůstá o další jména. K oficiálním kandidátům, jako jsou Karel Janeček, Marek Hilšer nebo Josef Středula, se nyní přidává i soukromý ombudsman v Moravskoslezském kraji Jiří Kotáb. Ten chce lidem ukázat, že významné funkce mohou zastávat i tělesně postižení.

Doporučeno
Kandidát na prezidenta generál Petr Pavel: Rusko ještě zdaleka nevyužilo všechny možnosti a všechny zbraně, které má k dispozici Kandidát na prezidenta generál Petr Pavel: Rusko ještě zdaleka nevyužilo všechny možnosti a všechny zbraně, které má k dispozici 4. března 2022 11:30

Jiří Kotáb již začal pracovat na sběru podpisů potřebných ke kandidatuře a v současné chvíli jich má 15 tisíc. „Jsem velice rád, že se podpisy daří sbírat takto rychle. Upřímně musím přiznat, že mě to obrovsky těší, a mám pocit, že lidé nejenom zdravotně postižení stojí o změnu. My to cítíme a uděláme vše proto, aby se to povedlo a my dali dohromady potřebných 50 tisíc podpisů,“ řekl Kotáb.

Lidem chce ukázat, že uspět může i osoba, která není politicky medializována, a ve veřejném prostoru proto ani příliš známá. Jiří Kotáb má podporu především v Moravskoslezském kraji, kde vykonává funkci soukromého ombudsmana a pomáhá tam lidem v nelehkých životních situacích. 

O kandidátech usilujících o post prezidenta tě informujeme v samostatné sekci Volba prezidenta České republiky 2023. V té mimo jiné najdeš i rozhovory s oficiálními či potenciálními kandidáty, jako jsou generál Petr Pavel, moderátor Miloš Knor nebo senátor Pavel Fischer. V následujících dnech ti také přineseme rozhovor s bývalou rektorkou a ekonomkou Danuší Nerudovou.

Doporučeno
Kandidáti na prezidenta 2023: Kdo potvrdil kandidaturu a o kom se mluví? (Aktualizováno) Kandidáti na prezidenta 2023: Kdo potvrdil kandidaturu a o kom se mluví? (Aktualizováno) 25. května 2022 17:00
Domů
Sdílet
Diskuse