Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2022 16:30
Čas čtení 11:14
Martin Adam Pavlík Ondřej Jarůšek

Jak dopadne první turnaj Oktagonu v německém Frankfurtu? Do klece se vrátí Vémola, Buchinger, Jungwirth i Pütz

Jak dopadne první turnaj Oktagonu v německém Frankfurtu? Do klece se vrátí Vémola, Buchinger, Jungwirth i Pütz
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT
Uložit Uložené

Do klece se vrátí Ivan Buchinger, Losene Keita, Karlos Vémola, Christian Jungwirth či Christian Eckerlin. Kdo odejde jako vítěz?

Časy, kdy byl Oktagon MMA jen česko-slovenskou organizací, definitivně skončily. Ondřej Novotný a Pavol Neruda se rozhodli expandovat do Německa a vyplnit díru na trhu. Zároveň chtějí jasně zbourat předsudky vůči MMA, které bohužel stále panují.

Organizace nám teprve minulý měsíc nabídla velkolepý boxerský turnaj Oktagon Underground –⁠ Vémola versus Marpo s více skvělými zápasy.


Po dvou týdnech přichází další hvězdami přeplněný turnaj s názvem Oktagon 33. Ten se poprvé uskuteční ve Festhalle Messe v německém Frankfurtu a těšit se můžeš na nevraživou titulovou bitvu i několik napínavých přestřelek, kde mohou padnout každou vteřinu tvrdé knokauty. Půjde o vyvrcholení další série oblíbené reality show Oktagon Výzva, která trvá od 16. května.


Tváří v tvář se v kleci utkají největší hvězdy německé MMA scény Stephan Pütz a Martin Zawada. Ti proti sobě dosud soupeřili v rozdílných týmech a vedli nové nadějné talenty. Pěstní souboj čeká i Christiana Eckerlina, který byl v týmu s Pützem, a Davida Zawadu, jenž zase stál po boku svého staršího bratra. V hlavním zápase večera o titul krále lehké váhy si změří síly Ivan Buchinger, který v Německu dlouhá léta působil, a Holanďan Losene Keita.


Stejně jako před každým turnajem, i tentokrát ti přinášíme naše redakční predikce. Přečti si, jak by jednotlivé zápasy mohly dopadnout, a do komentářů nám nezapomeň napsat vlastní tipy. Pokud tě zajímá více článků z prostředí bojových sportů, chceš naši tvorbu podpořit a získat přístup k rozhovorům či profilům slavných bojovníků, přidej se do našeho klubu Refresher+.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Informace o turnaji Oktagon 33
Kdy: sobota 4. června 2022
Kde: Festhalle Messe Frankfurt v Německu, živě na Oktagon.TV
Hlavní hvězdy turnaje: Ivan Buchinger, Losene Keita, Karlos Vémola, Christian Jungwirth, Christian Eckerlin a další

Michael Deiga-Scheck vs. Cory Tait

V pátek ráno nevěděl, že bude mít zápas, a v sobotu večer porazil favorizovaného Radka Roušala. Takto se domácím divákům poprvé představil Michael Deiga-Scheck, který původně přijel na turnaj OKTAGON 31 letos v únoru jako trenér, ale kvůli nepředvídatelné souhře událostí to byl on, kdo se nakonec postavil do klece. A předvedl v ní výkon, kterým si okamžitě získal sympatie zdejších fanoušků.

Teď ale Deigu-Schecka čeká zřejmě jedna z nejtěžších, ne-li nejtěžší zkouška dosavadní kariéry. V kleci se mu totiž postaví šikovný Angličan Cory Tait, který dříve zápasil například ve známé organizaci Cage Warriors a zkušenost má i ze světové organizace Bellator. Na kontě má 10 výher a 6 porážek. Zajímavé ale je, že ještě nikdy nezvítězil na body – všech 10 výher si připsal na KO/TKO nebo submisi.

Deiga-Scheck naposledy ukázal, že v postoji dokáže být velmi nebezpečný a nenechá se jen tak zlomit. Papírově by měl být přesto větším favoritem Angličan Tait, který ovšem naposledy zápasil v roce 2020, je tedy otázkou, v jaké se ukáže formě. Od zápasu se dá očekávat spíše vyrovnaný duel, pokud ale Tait dokáže zúročit své zkušenosti, kterých má o něco více, měl by si zajistit výhru.


Tip na vítěze: Tait

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cory Tait (@capcom_cory)


Jamie Cordero vs. Ibrahim Cholo

Oba němečtí zápasníci se představí v Oktagonu MMA poprvé, proto si určitě budou chtít dát záležet na prvním dojmu. Koneckonců mohou ještě pořádně zamíchat kartami v již dost nabité velterové divizi. Cordero je v rámci MMA téměř neznámý, jelikož má na kontě zatím jen jeden jediný zápas, avšak vítězný. Oproti soupeři bude mít devíticentimetrovou výškovou převahu. 


Cholo má na druhé straně navrch v počtu zápasů. Pod pravidly MMA jich absolvoval pět, přičemž čtyři vyhrál a tři z nich ukončil před limitem. Je proto možné, že méně zkušeného soupeře rychle vyškolí a dostane jej již v prvních minutách do pořádných problémů. Cordero ovšem nemá co ztratit a bude pod menším tlakem. Uvidíme, koho fanoušci ve Frankfurtu více podpoří, Cholo by však měl jasně dominovat.

Tip na vítěze: Cholo

Donald Cosić vs. Adam Pałasz

Chorvatsko-polský duel těžkotonážníků, který může klidně skončit už v prvních vteřinách. Chorvat Cosić je sice v profi MMA neporažený, ale zatím se do klece postavil jen třikrát. Dvakrát soupeře knokautoval, jednou vyhrál na submisi. Pałasz na opačné straně nasbíral už šest výher, přičemž všechny stihnul před limitem a jen jednou se podíval do třetího kola. Prohrál pouze jednou na poli ACA s Dmitrijem Poberežecem. 


Oba zápasníci mají přes metr devadesát, jsou doma ve stoje i na zemi, ale Pałasz je přece jen výrazným favoritem. Jedna přesná Cosićova rána však může rychle pohřbít všechny jeho dosavadní zkušenosti a úspěchy. Polák to určitě nebude mít lehké, měl by si přesto vybojovat výhru a zamíchat kartami v divizi těžkých vah.

Tip na vítěze: Pałasz

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)



Jaroslav Pokorný vs. Ahmed Vila

Před několika lety to vypadalo, že Jaroslav Pokorný má definitivně po kariéře. Kvůli zranění kolene a těžkému průběhu léčby mu dokonce hrozilo, že přijde o nohu. Navzdory všem nepříznivým prognózám se však v minulém roce k aktivnímu zápasení vrátil a už za pár dní jej v kleci uvidíme znovu. Tentokrát proti specialistovi na submise Ahmedu Vilovi.

Ahmed Vila ze svých sedmi výher ukončil pět soupeřů právě na submisi a královéhradecký „Jubox“ svůj poslední zápas na submisi prohrál. Bude si tedy muset dávat pozor, aby se minulost neopakovala. Vila z posledních pěti zápasů vyhrál jen jednou (naposledy uškrtil soupeře v prvním kole) a Pokorný má aktuálně na kontě tři prohry v řadě. I tento zápas tak může být rozhodující o dalším směřování jeho kariéry.

Do karet 36letého Jaroslava Pokorného budou jednoznačně hrát bohatší zkušenosti, za svou kariéru posbíral už přes dvacet zápasů a dvanáct ukončení před limitem. Na straně soupeře bude dravost, je o deset let mladší a případná výhra by pro něj znamenala velice cenný skalp. Navzdory poslední porážce však Pokorný v minulém roce ukázal, že do starého železa ještě rozhodně nepatří a má všechny předpoklady k tomu, aby se vrátil zpět do vítězného sedla.

Tip na vítěze: Pokorný


 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)




Hatef Moeil vs. Kerisson Rezende

V tomto případě je jasné, komu budou držet palce domácí fanoušci. Skandovat nepochybně budou Moeilovo jméno. Němec přezdívaný Boss proto bude mít určitě cennou výhodu, a bude tak více motivován k dalšímu ukončení. Dosud nasbíral devět z jedenácti výher. Předčasné ukončení u těžkých vah vždy visí ve vzduchu, takže i zde je velká pravděpodobnost, že neuvidíme všechna tři kola.


Brazilec Rezende je však těžký držák. V Oktagonu to už dokázal všem hejtrům v náročném, ale pro diváky nesmírně zábavném zápase s Polákem Kamilem Mindou. Létala kolena i lokty, na tvářích i tělech byly modřiny a tržné rány, ale nedal se. Bil se jako lev až do poslední vteřiny. Moeil je ale z poněkud jiného těsta. Knokautová „mašina“ s nepříjemným výrazem ve tváři bude chtít ovládnout klec hned od začátku a předvést dominantní výkon v organizaci.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 115569 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse