Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2022 15:30
Čas čtení 1:11
Martin Mičuda

Slávny Renault Scénic sa o pár rokov vráti, no v inej podobe ako doteraz. Naznačuje to vodíkový hybrid Vision

Slávny Renault Scénic sa o pár rokov vráti, no v inej podobe ako doteraz. Naznačuje to vodíkový hybrid Vision
Zdroj: Renault
TECH
Uložit Uložené

Pohonné ústrojenstvo pochádza z modelu Mégane E-Tech, doplnené však bolo o vodíkovú technológiu.

Nie je to tak dávno, čo Renault ohlásil, že svojho času mimoriadne populárny model Scénic uzavrie svoju slávnu MPV kapitolu. Automobilka totiž práve rok 2022 označila za ten posledný, v ktorom sa rodinne orientovaný Francúz v podobe, v akej sme ho poznali štyri generácie bude vyrábať.

Pojem Scénic však zďaleka z portfólia značky Renault nezmizne. Dôkazom je práve predstavený koncept Scénic Vision, ktorý naznačuje, ako bude model o pár rokov vyzerať.

V roku 2024 totiž francúzska automobilka plánuje na trh priviesť Scénic v podobe elektrického SUV a jeho predobrazom je práve odhalená štúdia. Tá síce už na prvý pohľad jasne naznačuje, že ide len o koncept, ako sa však vyjadril sám šéfdizajnér značky Gilles Vidal, to, na čo sa pozeráme, je čo sa týka samotného tvaru karosérie takmer identické so sériovým vyhotovením. Jeho základným stavebným kameňom bude platforma CMF-EV, ktorú bude zdieľať s modelom Mégane E-Tech, v porovnaní s ním však pôjde o väčší model.

Renault, Scénic Vision,
Zdroj: Renault

Asi ťa už neprekvapí, že aj Renault upriamuje pozornosť na udržateľnosť, a teda až 70 percent častí štúdie bolo vyrobených z recyklovateľných materiálov a z toho až 95 percent môže byť ďalej recyklovateľných. Ruka v ruke s tým ide aj pohonné ústrojenstvo, ktoré pochádza práve zo spomínaného modelu Mégane E-Tech, doplnené však bolo o vodíkovú technológiu. Elektromotoru s výkonom 160 kW/218 koní totiž sekunduje palivový článok s výkonom ďalších 15 kW/20 koní. Ten má primárne dobíjať akumulátor s kapacitou 40 kWh.

Ambiciózny plán značky hovorí o tom, že takáto hybridná vodíková technológia by mala zaručiť dojazd približne 800 kilometrov. S najväčšou pravdepodobnosťou sa však vodíkové komponenty do sériového vyhotovenia nedostanú, aspoň nie v roku 2024 v SUV podobe modelu Scénic. Renault však s vodíkom naďalej experimentuje a má v pláne vyvíjať vodíkové prototypy, hoci aktuálne sa produkčné modely zameriavajú na batériové elektromobily. 

Renault, Scénic Vision,Renault, Scénic Vision,Renault, Scénic Vision,Renault, Scénic Vision,
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse