Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. května 2022 12:30
Čas čtení 7:14
Martin Adam Pavlík

Johnny Depp vs. Amber Heard: Fotky, na kterých je herečka s modřinami, byly dodatečně upravené, tvrdí expert. Sloužily jako důkazy

Johnny Depp vs. Amber Heard: Fotky, na kterých je herečka s modřinami, byly dodatečně upravené, tvrdí expert. Sloužily jako důkazy
Zdroj: TASR/AP/Michael Reynolds/Pool
ZAJÍMAVOSTI AMBER HEARD JOHNNY DEPP SEXUÁLNÍ NÁSILÍ
Uložit Uložené

Přečti si další novinky z ostře sledovaného soudního sporu mezi Johnnym Deppem a Amber Heard, který probíhá od 11. dubna v americké Virginii.

V předchozím článku jsme shrnuli, jaká svědectví zazněla minulý týden u soudu v americké Virginii. Whitney Henriquez údajně na vlastní oči viděla, jak Johnny Depp udeřil její sestru Amber Heard a hereččina vizážistka Melanie Inglessis prozradila, že Heard zakrývala modřiny před svým vystoupením v The Late Late Show s Jamesem Cordenem.

O agresivním chování herce svědčila Raquel Pennington a moderátor iO Tillett Wright zase přiblížil, že Depp se po užití drog choval krutě a zlomyslně. Josh Drew, bývalý manžel Raquel Pennington, zase vypověděl, že Amber Heard měla více než 30krát návštěvu pozdě v noci, kdy Depp nebyl doma. Ukázali jsme ti také video, na kterém se Amber Heard a James Franco opírají hlavami ve výtahu.

Informovali jsme také o tom, že hercova advokátka Camille Vasquez během křížového výslechu naznačila, že fotky s modřinami, které herečka představila jako důkazní materiál, mohly být dodatečně upravené. Navíc donutila Amber Heard přiznat, že po rozvodu s Deppem neposlala na charitu část peněz, jak slíbila. Všechny naše dosavadní rozsáhlé přehledy najdeš pohromadě zde.

Amber Heard | Johnny Depp
Zdroj: TASR/AP/Elizabeth Frantz/Pool


Johnny Depp žaluje exmanželku za pomluvy a urážku na cti v Americe po neúspěšném procesu v Británii. Pokud tentokrát vyhraje, Amber Heard mu bude muset zaplatit až 50 milionů dolarů. Herečka však podala protižalobu – rovněž za pomluvy. Od herce žádá 100 milionů dolarů.

Nemáš kapacitu na to, abys sám sledoval, co všechno se během těchto dní u soudu děje? Neměj obavy, soudní spor herecké dvojice pozorně sledujeme, proto ti přinášíme další rozsáhlý přehled, ve kterém najdeš vše, co potřebuješ vědět. Pokud chceš podpořit naši snahu, neváhej a přidej se do klubu Refresher+. I díky tomu ti budeme moci přinést více kvalitního obsahu.

Anketa:
Věříš více výpovědím Johnnyho Deppa, nebo Amber Heard?
Depp
Heard
Depp
100 %
Heard
0 %


Chirurg popřel Deppovo svědectví

Pojďme se společně podívat na to, co nového se od pondělí 23. května událo u soudu. Kdo vypovídal a jaká zásadní svědectví zazněla? Před porotu si v pondělí jako první sedl doktor Richard Moore, který Deppovi operoval ruku po incidentu v Austrálii v březnu 2015. Herec měl odříznutý koneček prstu, přičemž uvedl, že zranění mu způsobila exmanželka tím, že po něm hodila láhev vodky.

Podle Sky News Moore řekl, že jako chirurg pracuje již 25 let a provedl tisíc podobných operací. Během toho, jak ho vyslýchal právní tým Amber Heard, dále prozradil, že poranění Johnnyho Deppa podle něj nezpůsobil hod lahví shora, čímž naznačil, že předchozí popis herce nekoresponduje se skutečností.

Na detailních fotkách hercova zranění či na rentgenových snímcích následně objasnil, proč dospěl k tomuto názoru. Potom Moora vyslýchala Camille Vasquez, přičemž doktor nakonec přiznal, že nemůžete vyloučit, že zranění způsobila láhev vodky. Zopakoval však, že může vyloučit, že by ke konkrétnímu zranění došlo právě tak, jak ve své verzi uvedl Depp. Podle Deppovy exmanželky si zranění způsobil sám.

Kritika psychiatra a odezva Deppových fanoušků

Dalším svědkem byl psychiatr a lékař David Spiegel. Mluvil o násilí v partnerském vztahu a traumatech, které přináší. Uvedl, že na základě soudních zpráv dospěl k závěru, že Depp jasně vykazoval známky narcistického chování a mohl být ve vztahu tím, kdo zneužíval svého postavení nebo se choval násilně.

Spiegel se s hercem dříve nesetkal, údajně však opakovaně žádal o osobní posudek Deppa předtím, než měl svědčit. Herec a jeho právní tým prý jeho žádosti zamítli a zpochybnili jeho kvalifikaci.

Jak píše Independent, fanoušci Johnnyho Deppa začali doktora po jeho kritickém svědectví u soudu bombardovat na internetu komentáři a negativními jednohvězdičkovými recenzemi. Často se odkazovali právě na jeho výpověď u soudu.


Označili ho například za toho, kdo potřebuje odbornou pomoc, a kritizovali jeho arogantní chování. Právní zástupce Deppa Wayne Dennison navíc během křížového výslechu konfrontoval lékaře s tím, že údajně herce během své výpovědi nazval idiotem, na což Spiegel řekl, že to nemyslel doslovně, neboť nezná jeho IQ.

Podle Entertainment Weekly Spiegelovo svědectví o den později u soudu zpochybnil psychiatr Richard Shaw. Spiegel údajně porušil Goldwaterovo pravidlo, jež říká, že psychiatři by neměli poskytovat odborný názor na veřejné osobnosti, které osobně nevyšetřili. Shaw proto označil jeho závěry za nespolehlivé.

Škody v hodnotě až 50 milionů dolarů, či spekulace?

Jak píší Sky News, u soudu byla vyslechnuta i producentka a expertka na zábavní průmysl Kathryn Arnold. Ta přiblížila finanční ztráty obou herců, přičemž uvedla, že nejen Depp utrpěl nemalé ztráty. Podle ní se ztráty herečky v důsledku negativní kampaně od procesu s exmanželem mohou vyšplhat až na 50 milionů dolarů.

Konstatovala, že negativní kampaň vůči herečce výrazně ztížila filmařům a jiným společnostem spolupráci s Amber Heard, protože všechno negativní se automaticky přeneslo na film, ve kterém vystupovala.

Jako příklad uvedla i očekávaný film Aquaman 2. Heard údajně dostala za druhý díl jen 2 miliony dolarů a prý neměla „žádné páky“, které by mohla použít ke zvýšení platu, protože bojovala o to, aby si vůbec udržela tuto roli.

Amber Heard
Zdroj: TASR/AP/Michael Reynolds/Pool


Pro srovnání, hlavní hrdina filmu Jason Momoa dostal za první díl 4 miliony a za druhý 15 milionů. Arnold dodala, že Amber Heard řekli, aby nepřišla na filmový festival, na němž byly hosty všechny ostatní hvězdy Aquamana 2, a uvedla, že z komiksového blockbusteru byla nakonec ve velké závěrečné akční scéně vystřižena postava, kterou Amber Heard ztvárňuje. Právě na tuto scénu přitom herečka trénovala zhruba pět hodin denně.

Marca však píše, že pozdější svědectví právníka Richarda Markse naznačuje, že odhady Kathryn Arnold jsou spekulativní a nemají žádný základ. Zároveň doplnil, že kariéra Amber Heard není srovnatelná s kariérou jejího kolegy z Aquamana Jasona Momoy, který už byl velkou hvězdou předtím, jelikož se objevil v populárním fantazijním seriálu Game Of Thrones.

K Marksovým názorům se později u soudu přiklonil i expert na ekonomické škody a forenzní účetní Michael Spindler. Stejně jako jeho předchůdce zpochybnil výpověď Kathryn Arnold. Podle něj byla kariéra herečky z hlediska výdělků mezi lety 2013 a 2019 na vzestupu.

Nedostatek „chemie“ s Aquamanem

Podle Deadlinu vypovídal i filmový manažer, producent a výkonný ředitel Warner Bros. Walter Hamada, který pracoval na filmu Aquaman 2. U soudu prozradil, že ve společnosti sice vedli rozhovory o možném přeobsazení Amber Heard, ale nemělo to žádnou souvislost s tím, co se dělo mezi ní a Johnnym Deppem.

Bylo to prý následkem nedostatečné „chemie“ mezi herci. Vyvrátil, že by Heard přišla o kontrakt nebo že by v něm došlo k nějakým zásahům, a na rovinu řekl také to, že společnost Warner Bros. neměla v plánu herečce zaplatit za pokračování více než za první díl.

Amber Heard súd
Zdroj: TASR/AP/Evelyn Hockstein/Pool


Přes videonahrávku svědčil také plastický chirurg David Kulber, který Deppa rovněž operoval a léčil mu zranění prstu. K tomu došlo, jak jsme již zmínili v úvodu, v Austrálii v roce 2015.

Jak informují Sky News, týž měsíc po tomto incidentu údajně Amber Heard napadl, avšak měl na ruce sádru. Tým herečky se snažil přijít výslechem na to, zda mohl herec způsobit škody představené na fotkách (rozbitý šatník herečky) a zda mohl Amber Heard udeřit.
 
Kulber ve svědectví uvedl, že Depp mohl někoho udeřit rukou, na které měl sádru, ale způsobilo by mu to další poškození ruky, přičemž si nepamatuje, že by nějaké viděl. Objasnil, že Depp nemohl zatnout pěst s nasazenou sádrou. Nevyloučil však, že zmíněné škody mohl způsobit i druhou rukou.

Důležité svědectví Kate Moss a žádný důkaz o PTSD

Jak jsme tě ve čtvrtek informovali, u soudu ve Virginii ve středu vypovídala i Deppova expřítelkyně, britská modelka Kate Moss. S hercem chodila od roku 1994 do roku 1998, přičemž v Hollywoodu kolovala pomluva, že ji jednou Depp shodil ze schodů. Amber Heard právě tento klep využila během své výpovědi u soudu. Během takzvaného schodišťového incidentu, kdy Depp údajně strčil do sestry Amber Heard, se herečka rozzuřila a udeřila ho, neboť ji prý chtěla ochránit a bála se, že ji shodí ze schodů jako Moss.

Moss tuto fámu během videohovoru jasně vyvrátila a popsala, jak to celé bylo. K pádu ze schodů došlo na jejich společné dovolené na Jamajce. „Vycházeli jsme z pokoje, Johnny vyšel dříve než já. Byla právě silná bouře. Jak jsem odcházela, uklouzla jsem na schodech a poranila si záda,“ řekla. „Johnny mi přiběhl na pomoc, odnesl mě do pokoje a zajistil mi lékařskou pomoc. Nikdy do mě nestrčil, nekopl mě ani mě neshodil ze schodů,“ dodala.

Kate Moss Johnny Depp súd Virgínia
Zdroj: TASR/AP/Evelyn Hockstein/Pool


Další svědkyní, která svědčila ve prospěch Johnnyho Deppa, byla forenzní psycholožka, doktorka Shannon Curry. Ta už u soudu vypovídala i dříve, přičemž uvedla, že Amber Heard diagnostikovala dvě poruchy osobnosti (hraniční poruchu osobnosti a histrionskou poruchu osobnosti). Výpověď Shannon Curry následně zpochybnila další psycholožka Dawn Hughes. Uvedla, že herečka trpěla posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD) v důsledku Deppova fyzického a sexuálního zneužívání.

Curry tentokrát reagovala právě na vyjádření Dawn Hughes. Podle Sky News řekla, že psycholožka „zkreslila“ testy a výsledky, které použila při hodnocení herečky. Jasně vyjádřila nesouhlas s tím, že by Amber Heard trpěla PTSD. Po pozorování chování herečky během 12 hodin hodnocení a po přezkoumání rozsáhlých poznámek od předchozích terapeutů, jakož i právních dokumentů, prý dospěla k závěru, že neexistuje žádný důkaz o tom, že by Amber Heard trpěla PTSD. Přiznala však, že právě tato porucha má symptomy, které se překrývají s poruchami osobnosti.

Ohavná, směšná, bolestivá falešná obvinění

Před porotu se po dlouhé době opět posadil samotný herec. Šlo o poslední šanci promluvit, protože ostře sledovaný proces se blíží ke konci. Depp během svého svědectví prozradil několik věcí a zpochybnil několik tvrzení exmanželky, například že v Austrálii bral osm až deset tablet MDMA (extáze) najednou.

Jasně řekl, že kdyby se to stalo, už by byl mrtvý. Depp také vyvrátil, že ji udeřil během svatební cesty v srpnu 2015 v Orient Expressu z Thajska do Singapuru. Naopak uvedl, že Heard udeřila jeho a na jedné z fotek, kterou ukázal u soudu, je dokonce vidět jeho modřina.


Podle Yahoo herec řekl, že bylo šílené poslouchat všechna obvinění z posledních týdnů, a dokonce naznačil, že tým herečky si mohl vymýšlet důkazy. Obvinění herečky z násilí či ze sexuálního násilí byla podle jeho slov ohavná, směšná, ale i ponižující a bolestivá. Dodal však, že všechny jsou falešné.

Hvězda filmové série Piráti Karibiku dále potvrdila verzi Kate Moss o pádu ze schodů a podotkla, že Amber Heard hnusně zneužila nepravdivého klepu během své výpovědi. Vyjádřil se i k Whitney Henriquez, tedy sestře Amber Heard. Ta svědčila o tom, že herce viděla udeřit herečku, přičemž prý následně chtěl dohodu o mlčenlivosti.

Jak píší Sky News, Depp byl údajně svědkem toho, jak Heard jednou Henriquez chrstla do tváře víno. Prozradil, že vztah sester byl vždy jako „na houpačce“, ovšem právě Whitney se prý vždy snažila sestře vyhovět. Heard s ní ale podle herce zacházela jako s boxovacím pytlem.

Johnny Depp.
Zdroj: TASR/AP/Evelyn Hockstein/Pool

Upravované fotografie jako důkazy

S důležitým svědectvím přišel Bryan Neumeister, expert na digitální forenzní analýzu. Ten analyzoval fotografie zranění Amber Heard, které byly u soudu předloženy jako důkazy. Měl zjistit, zda jsou pravé, nebo zda byly pozměněny. Zkoumal takzvaná exif data, která hovoří o typu použitého objektivu, spuštění blesku a podobně.

U soudu byly zveřejněny tři verze fotografie s modřinami na tváři Amber Heard. „Všechny tři tyto fotografie musely projít nějakým typem transformace, aby se změnila velikost,“ řekl expert. Podle Neumeistera se forenzně neshodují. Neumeister se domnívá, že s více fotkami se dodatečně manipulovalo a prý prošly softwarem pro úpravu Photos 3.0.

Fotografie Amber Heard
Zdroj: TASR/AP/Evelyn Hockstein/Pool
Domů
Sdílet
Diskuse