Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2022 20:47
Čas čtení 0:30
Ema Stanovská

Justin Timberlake prodal autorská práva ke všem svým skladbám za 100 milionů dolarů

Justin Timberlake prodal autorská práva ke všem svým skladbám za 100 milionů dolarů
Zdroj: Getty Images/Frazer Harrison
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Společnost Hipgnosis v současnosti vlastní práva na více než 65 tisíc skladeb umělců, jako jsou Neil Young, Red Hot Chili Peppers či Beyoncé.

Justin Timberlake prodal všechny své písně britské společnosti Hipgnosis, čímž jí předal 100% vlastnictví autorských práv – šlo o obchod s hodnotou 100 milionů dolarů (zhruba 2,3 miliardy korun), píše Complex.

Společnost Hipgnosis ve čtvrtek oznámila, že koupila největší Timberlakovy hity, včetně skladeb „SexyBack“, „Rock Your Body“, „Suit & Tie“ a „Can't Stop the Feeling!“. Bývalý člen NSYNC uvedl, že se „těší na vstup do této další kapitoly“.

Společnost Hipgnosis, kterou v roce 2018 založili Merck Mercuriadis a Nile Rodgers, nyní vlastní práva na více než 65 tisíc skladeb umělců, jako jsou Neil Young, Red Hot Chili Peppers či Beyoncé.

Své písně nedávno prodali také zpěváci Ryan Tedder, Bruno Mars či Bruce Springsteen, který společnosti Sony prodal celou svou diskografii za 550 milionů dolarů (zhruba 12,5 miliardy korun).

Zpět
Sdílet
Diskuse