Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2022 12:51
Čas čtení 1:15
Dominik Vetrák

Dvojnásobná držitelka Oscara Jodie Foster si zahraje ve 4. sérii True Detective. Seriál vytvoří noví tvůrci

Dvojnásobná držitelka Oscara Jodie Foster si zahraje ve 4. sérii True Detective. Seriál vytvoří noví tvůrci
Zdroj: STX Entertainment
FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY
Uložit Uložené

4. sérii True Detective uvidíme na HBO Max zřejmě už příští rok.

Dvojnásobná držitelka Oscara Jodie Foster (Mlčení jehňátek, Znásilnění) si zahraje ve čtvrté sérii kriminálního seriálu True Detective od streamovací služby HBO Max. Ztvární detektivku Liz Danvers a děj nás zavede do města Ennis na území Aljašky, kde v jistých částech roku může být tma i 24 hodin denně.

Na Aljašce jednoho dne zmizí šest lidí, kteří pracují na arktické výzkumné stanici. Detektivové Evangeline Navarro (tuto roli ještě neobsadili) a Liz Danvers (Jodie Foster) musí případ vyřešit a kromě toho se vyrovnat i se svými psychickými problémy.

Doporučeno
RECENZE: Top Gun: Maverick RECENZE: Top Gun: Maverick 25. května 2022 18:30

Podobně jako v předchozích sériích, i tentokrát bude v centru dění řešení kriminálního případu a zároveň odhalení problémů jednotlivých postav, které jsou zakořeněny hluboko v jejich minulosti a podvědomí.

Výkonným producentem bude Barry Jenkins (Underground Railroad, Moonlight). True Detective: Night Country by se na HBO Max mělo začít vysílat někdy v průběhu příštího roku, respektive začátkem roku 2024. Scénáře píší Alan Page Arriaga (Shining Girls, Fear the Walking Dead) a Issa López (Tigers Are Not Afraid, jedna část z první série True Detective).

Čtvrtá série bude vůbec první, na které nebude pracovat tvůrce seriálu Nic Pizzolatto. Ten se staral i o scénáře, ale s HBO se na další spolupráci nedohodl. Pro 59letou herečku Jodie Foster bude True Detective prvním seriálem, ve kterém si zahraje jako dospělá (jako dítě hrála v několika seriálech).

S televizním médiem však má zkušenosti, protože režírovala několik epizod seriálů, jako jsou Black Mirror, Orange Is the New Black a House of Cards. Foster za posledních 10 let natočila jen tři filmy, takže se diváci radují, že opět uvidí její kvalitní herecký výkon.

První série True Detective byla vynikající, ale ta druhá byla výrazně slabší. Vrcholová kvalita se vrátila ve třetí sérii, takže rádi zhlédneme i tu čtvrtou. Třetí série měla na HBO premiéru v roce 2019. Zajímavé je, že první série měla být poslední, ale po jejím velkém úspěchu udělala společnost HBO z minisérie klasický seriál.

Domů
Sdílet
Diskuse