Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2022 13:36
Čas čtení 0:31
Daniel Mikolášik TASR

V Mariupolu se našlo dalších 70 mrtvých těl civilistů, uvedl poradce starosty. Město se stalo symbolem ruské brutality

V Mariupolu se našlo dalších 70 mrtvých těl civilistů, uvedl poradce starosty. Město se stalo symbolem ruské brutality
Zdroj: TASR/AP/Mstyslav Chernov
NEWS UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Informoval o tom poradce mariupolského starosty Petro Andruščenko.

V ukrajinském přístavním městě Mariupol, které obsadily ruské invazní jednotky, objevili záchranáři desítky dalších civilních obětí. V areálu bývalé továrny se našlo zhruba 70 mrtvých těl.


Napsal to v pátek na platformě Telegram poradce mariupolského starosty Petro Andruščenko, informovala agentura DPA. Informaci nebylo možné nezávisle ověřit. Podle Andruščenka byla těla místních obyvatel objevena pod troskami budovy, kterou ostřelovala ruská armáda.

Doporučeno
Fotogalerie: 20 vybraných snímků od současných afrických fotografů Fotogalerie: 20 vybraných snímků od současných afrických fotografů 27. května 2022 18:30

Podle DPA se Mariupol stal „mezinárodním symbolem brutality ruské útočné války“. Německá agentura připomněla, že útoky na místní porodnici a divadlo vyvolaly „mezinárodní zděšení“, protože tyto budovy využívali civilisté jako protiletecký kryt.


Mariupol byl celé týdny na titulních stranách novin po celém světě. Ruští vojáci zde obléhali ocelárny Azovstal, kde se skrývali poslední ukrajinští obránci. Destrukce způsobená tříměsíčním bombardováním Mariupolu je natolik rozsáhlá, že až 60 procent všech budov zřejmě nebude možné opět opravit.

Ilustrační fotografie.
Ilustrační fotografie. Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse