Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2022 8:46
Čas čtení 1:08
Barbora Volfová

Milovníci Drákuly se v rekordním počtu sešli v Anglii. Zapsali se tak do Guinnessovy knihy rekordů

Milovníci Drákuly se v rekordním počtu sešli v Anglii. Zapsali se tak do Guinnessovy knihy rekordů
Zdroj: Getty Images/Ian Forsyth
ZAJÍMAVOSTI VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Dav 1369 lidí stylizovaných do Drákuly překonal Guinnessův světový rekord v počtu upírských setkání na oslavu klasického románu Brama Stokera.

V severoanglickém městě Whitby se ve čtvrtek večer sešel rekordní počet lidí v kostýmu upíra. Příznivci slavili 125 let od vydání románu Drákula irského spisovatele Brama Stokera.

Po měsících pečlivých příprav chtěli fanoušci Drákuly vytvořit světový rekord pro nejvíce lidí oblečených jako upír na jednom místě. Informuje o tom The Guardian. Kniha Drákula poprvé vyšla v roce 1897.

Doporučeno
Nejdéle žijící fenou se stala 22letá toy-foxteriérka jménem Pebbles. Zapsala se do Guinnessovy knihy rekordů Nejdéle žijící fenou se stala 22letá toy-foxteriérka jménem Pebbles. Zapsala se do Guinnessovy knihy rekordů 27. května 2022 17:04
Dracula
Zdroj: Getty Images/Ian Forsyth

Někteří ze zúčastněných trávili několik týdnů přípravami na upírskou sešlost. Předchozí pokusy o překonání rekordu selhaly na výběru oblečení, jako jsou špatné boty. Organizátoři se tak snažili popsat v pozvánce správný dress code a zjednodušit jej: černé boty, černé kalhoty nebo sukně, černý plášť, košile, vesta a hlavně špičaté tesáky. „Mohu vidět vaše tesáky, prosím?" ptali se u vchodu. 

„Bojím se, že vypadám spíš jako tlustý netopýr ve středním věku než švihácký upír," řekl jeden z účastníků, Joe Savage, kterému kápi vyrobila dcera z rozstříhaných maturitních šatů.

„Právě jsme zlomili nový rekord za největší shromáždění lidí oblečených jako upíři s 1369 upíry! Rádi bychom poděkovali všem, kteří přišli do Whitby Abbey a pomohli uskutečnit toto setkání – všichni jste vypadali fantasticky,“ uvedla na Twitteru nezisková organizace English Heritage. Ta se mimo jiné také stará o zříceninu kláštera Whitby, kde se setkání uskutečnilo.

 

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů Dwayna Johnsona
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na rúzne dobrodružné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších filmů Toma Cruise

Domů
Sdílet
Diskuse