Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2022 15:53
Čas čtení 0:55
Viktor Kniš

Rusové a Bělorusové si nezahrají ani na MS v hokeji 2023: Situace se nezlepšuje, vzkázali Lukašenkovi a Putinovi z IIHF

Rusové a Bělorusové si nezahrají ani na MS v hokeji 2023: Situace se nezlepšuje, vzkázali Lukašenkovi a Putinovi z IIHF
Zdroj: TASR/AP
NEWS BĚLORUSKO HOKEJ MS V HOKEJI 2022 RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Vedení IIHF tvrdí, že jinou možnost ani neměli.

Národní týmy Ruska a Běloruska se nebudou moci zúčastnit ani následujícího Mistrovství světa v ledním hokeji 2023, informuje portál Ice Hockey News. Organizace IIHF o tom informovala po výročním kongresu v Tampere ve Finsku, kde v neděli vrcholí MS 2022. Delegáti se odvolávají na doporučení Mezinárodního olympijského výboru, jenž obě země suspendoval v souvislosti s konfliktem, který prezident Vladimir Putin rozpoutal na území Ukrajiny.

Doporučeno
MS v hokeji 2022: Česko vyhrálo bronzovou medaili! USA jsme porazili 8:4 MS v hokeji 2022: Česko vyhrálo bronzovou medaili! USA jsme porazili 8:4 29. května 2022 16:45
Anketa:
Rozhodla se IIHF správně? 
Ano, země válečného agresora nepatří na MS. 
Ne, sport a válka jsou dvě rozdílné věci. 
Ano, země válečného agresora nepatří na MS. 
83 %
Ne, sport a válka jsou dvě rozdílné věci. 
17 %

„Od začátku jsme se snažili adaptovat na vzniklou situaci. Čekali jsme s prodloužením suspendace tak dlouho, jak to bylo možné, doufali jsme ve zlepšení situace, ale to se nestalo. Momentálně jsme nemohli nic jiného udělat,“ uvedl na tiskové konferenci v Tampere prezident IIHF Luc Tardif.

Putin
Zdroj: Maxim Blinov, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR

Zástupci ruské a běloruské hokejové federace rozhodnutí IIHF veřejně kritizují. „Nesouhlasíme s rozhodnutím o zmrazení účasti ruského národního mužstva na světovém šampionátu v roce 2023. Neexistuje žádný právní základ na takový verdikt,“ napsali v oficiálním stanovisku z Ruska.

Doporučeno
„I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) „I mě posílali k plotně. Rozhodčí musí zvládat emoce a neodcházet s brekem,“ říká hokejová sudí Patricie Vokalová (Rozhovor) 22. května 2022 11:30

Situací se Rada IIHF bude opět zabývat na společném zasedání na podzim, současné rozhodnutí o suspendaci je závazné a bude se rozhodovat už jen o jeho případném zrušení.

 

„Bez nás je mistrovství světa skutečný odpad. Světový hokej naší absencí hodně ztratil. I šéf IIHF Luc Tardif bez okolků prohlásil, že absence tak velké země není dobrá pro velké turnaje. Nelze vyloučit, že IIHF ustoupí, ale tlak ze strany USA, Velké Británie, Švédska a Finska je velmi silný,“ cituje Sportnet propagandistický list Russia Today a hokejistu Alexandra Koževnikova.

Domů
Sdílet
Diskuse