Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2022 13:30
Čas čtení 4:01
Richard Balog

Nejbizarnější produkty od módního domu Balenciaga, které jsou aktuálně k dostání

Nejbizarnější produkty od módního domu Balenciaga, které jsou aktuálně k dostání
Zdroj: Balenciaga
MÓDA
Uložit Uložené

Ve výběru najdeš extrémně široké džíny s nízkým sedem za skoro 25 000 korun i gumové sandály s kovovými pláty, které bys neobul ani největšímu nepříteli.

Demna Gvasalia změnil módní průmysl, když v roce 2015 převzal pozici uměleckého ředitele značky Balenciaga po Alexandru Wangovi. Gruzínský návrhář s sebou přinesl originální smysl pro humor a zároveň inovativní přístup k designu, na jaký jsme nebyli zvyklí.

Gvasalia získal řadu zkušeností ve strukturách módního domu Louis Vuitton, kde pracoval po boku Marca Jacobse, který je známý extravagantním stylem, a to ovlivnilo i následující tvorbu absolventa Royal Academy of Fine Arts. 


V současnosti je známý spojováním archivních kódů módního domu s experimentálními siluetami včetně obuvi a kabelek, díky čemuž má fanoušky mezi milovníky streetwearu i v řadách módních redaktorů či kritiků. 

Ne všechny produkty s logem Balenciaga jsou nositelné pro běžnou populaci, o čemž se přesvědčíš prostřednictvím výběru nejbizarnějších kousků, které jsou aktuálně v prodeji.

Na závěr jen dodáme, že patříme mezi fanoušky francouzského módního domu i návrháře Demny Gvasalii, ale někdy platí, že méně je více. Důkazem byla také poslední kolekce ve spolupráci se značkou Adidas, kterou společnosti představily v prostorách newyorské burzy před několika dny.

Názory prezentované v tomto článku nejsou názory celé redakce.
Doporučeno
Toto jsou návrhářky, které svojí prací inspirují celý svět a jejich modely budeš chtít nosit Toto jsou návrhářky, které svojí prací inspirují celý svět a jejich modely budeš chtít nosit 13. dubna 2022 11:30

Balenciaga All-Over Camo Asymetric Tank Top 

Úvod výběru si pro sebe získal mužský top s asymetrickým střihem přes jedno rameno zahalený do armádního vzoru. Pokud bychom viděli tento model v ženské nabídce, nic bychom nenamítali, ale v tomto případě se jedná o bizarní záležitost, která, věříme, zůstane ve skladech francouzského módního domu. Cena je 395 eur, tedy necelých 10 tisíc korun.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Low Crotch Denim Jeans

Široké džíny jsou sice žhavým trendem, ale Demna Gvasalia povolil uzdu své fantazii až příliš. Výsledkem je extrémně volný neforemný model s nízkým sedem, který jen obtížně zkombinuješ v rámci každodenních outfitů. Produkt je dostupný v mužských i ženských velikostech za částku 950 eur (přibližně 23 500 korun). V těchto širokých džínách by nevypadala dobře ani Bella Hadid.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Sporty B Oversized Tracksuit Jacket 

Unisex je také sportovní bunda z nylonu, kterou jsme viděli v rámci přehlídky kolekce určené pro období podzim/zima 2022. Nadrozměrné střihy jsou neodmyslitelnou součástí rukopisu gruzínského návrháře. Cena 1 800 eur (44,4 tisíce Kč) ti vyrazí dech stejně jako šířka ramen modelky na produktovém snímku.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Silver Hooded Rain Coat

U svrchních vrstev zůstaneme, a to díky stříbrnému kabátu, který je určen do deště. Gvasalia využil pro povrchovou úpravu technologii Tyvek®, která nositele ochrání před kapkami vody, ale pochybujeme, že chceš chodit ve zmuchlaném alobalu. Dobrým číslům z prodeje nepomůže ani cena 1 600 eur (39 500 korun).

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Sneakerhead Phone Holder 

V portfoliu módního domu Balenciaga je spousta krásných kabelek v různých velikostech, a proto nerozumíme tomu, proč si někdo koupí tento model určený pro mobilní telefon. Obal je vyroben z kombinace kůže a syntetických tkanin, přičemž na první pohled připomíná míč na americký fotbal. K dispozici v tomto barevném provedení je za 795 eur, tedy necelých 20 000 korun.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Hard Crocs™ Sandals

Spolupráce mezi módním domem Balenciaga a značkou Crocs™ přinesla několik bizarních modelů gumových sandálů, respektive pantoflů. Nejvíce pozornosti si užil černý model na vysoké platformě, který Gvasalia se svým týmem doplnil o výrazné kovové pláty s logem a šrouby. Obuv je k dispozici za 750 eur (18 500 Kč).

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Crocs™ Madamme 80 mm

Obdobný rozruch způsobily po představení i tyto gumové sandály na podpatku o výšce 8 centimetrů. Gvasalia tímto bizarním návrhem navázal na první model a opětovně posunul hranice nevkusu módního průmyslu. Obuv je k dispozici kromě růžového provedení také v černé, bílé a zelené barvě za částku 495 eur, tedy přibližně 12 200 Kč. Jdeš do toho, nebo upřednostníš klasiku za mnohem nižší cenu?

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Crocs™ Large Tote Bag 

Nejčerstvější novinkou v rámci spolupráce mezi značkami Balenciaga a Crocs™ je tato pryžová kabelka, která vypadá stejně jako populární obuv. Perforovaná taška je v předprodeji za 995 eur (24 500 Kč), ale doručena bude až v průběhu září. Zatím si vychutnej detailní pohled.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Space Shoes

Obuv určená pro červený koberec z kolekce jaro/léto 2022 je pouze pro odvážné muže. Lesklý model s názvem Space Shoe je vyroben ze dvou druhů gumy a nedokážeme si jej představit v žádném outfitu, ve kterém by vypadal dobře. V případě, že ty ano, může být jeden pár tvůj za částku 695 eur (17 100 Kč). Najdeš ho v online obchodě značky.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Excavator Boots

Obuv má nejpočetnější zastoupení v dnešním výběru nejbizarnějších produktů od módního domu Balenciaga a při pohledu na jednotlivé modely rychle pochopíš důvod. Silueta s názvem Excavator Boot byla součástí kolekce podzim/zima 2022 a na první pohled připomíná obuv, kterou nosili rytíři v boji, akorát je vyrobena z odolné gumy.

Kanye West schvaluje tento nákup za 695 eur (17 100 Kč). Otázka je, s čím budeš nosit holínky se zvednutou špičkou.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Defender Trainers

Samostatnou kategorií v rámci obuvi jsou tenisky, kterým Demna Gvasalia věnuje speciální pozornost od začátku svého působení ve strukturách módního domu Balenciaga. Silueta Defender Trainers je volným pokračováním modelu Runner Trainers, který bychom přivítali ve sbírce.

Jenže u modelu Defender Trainers návrhářský tým kolem Gvasalii nahradil klasickou podrážku masivní pneumatikou s hrubým dezénem a výsledkem jsou hrůzostrašně ošklivé tenisky, které bychom neobuli ani největšímu nepříteli. Jejich cena je 850 eur (necelých 21 tisíc korun) a dostupné jsou v mužských i ženských velikostech a v několika barevných provedeních.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga X-Pander 80 mm Heels

Posledním párem obuvi jsou tyto běžecké tenisky na vysokých podpatcích. Gvasalia použil při realizaci stejný typ podpatku jako v případě crocsů, ale výsledek není o nic lepší, spíše naopak. Tento skvost s obnošeným efektem a látkovým svrškem stojí 995 eur (24 500 Kč). Překvapením je, že jsou v několika velikostech vyprodané.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Travel Pillow with Hood

Výběr nejbizarnějších návrhů z aktuální nabídky módního domu Balenciaga zakončujeme klasickým cestovním polštářem, jemuž gruzínský návrhář přidal bavlněnou kapuci z mikiny. Kapuce je odepínatelná a cena je 525 eur, tedy necelých 13 000 korun. Pravděpodobně nejužitečnější produkt v dnešním článku.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga
Toto nejsou první a ani poslední bizarní produkty z rukou návrháře Demny Gvasalii pro módní dům Balenciaga. V minulosti představil například plastový pracovní kufr na nářadí, džíny s dírami, pod kterými byly tepláky, nebo obrovskou bundu z více vrstev. Těšíme se na novou kolekci.
Doporučeno
Souboj outfitů z českých a slovenských ulic. Vyber nejlepší jarní kombinaci  Souboj outfitů z českých a slovenských ulic. Vyber nejlepší jarní kombinaci 4. května 2022 8:30
Domů
Sdílet
Diskuse