Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
31. května 2022 13:29
Čas čtení 0:49

Ředitel Pfizeru předpovídá „neustálé vlny“ covidu-19. „Znepokojuje mě samolibost,“ řekl

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ředitel Pfizeru předpovídá „neustálé vlny“ covidu-19. „Znepokojuje mě samolibost,“ řekl
Zdroj: Getty Images/Drew Angerer

Svět bude pravděpodobně trpět „neustálými vlnami“ covidu-19, uvedl ve středu generální ředitel společnosti Pfizer Albert Bourla.

Podle deníku Insider Bourla poukázal na samolibost v souvislosti s virem, politizací pandemie a snižující se imunitou. Lidé jsou podle něj také stále unavenější z protiepidemických nařízení. Uvedl to na Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu.

„Znepokojuje mě samolibost,“ řekl Bourla s tím, že méně lidí nosí roušky či respirátory a že i očkovaní lidé se méně často nechávají přeočkovat. Důsledky se podle něj pravděpodobně projeví za tři až šest měsíců. Společnost Pfizer podle něj věří, že antivirotika nahradí vakcíny jako klíčovou zbraň v boji proti koronaviru, přinejmenším do doby, než budou vyvinuta očkování poskytující delší dobu imunity. 

30. května 2022 7:00 Čas čtení 1:04 Rozvojové země stále nemají vyřešenou výrobu a distribuci vakcín na covid. Naráží na patentová práva západních firem Rozvojové země stále nemají vyřešenou výrobu a distribuci vakcín na covid. Naráží na patentová práva západních firem

Společnost Pfizer ve středu oznámila, že bude všechny své současné i budoucí patentově chráněné léky a vakcíny v USA a EU poskytovat na neziskovém základě 45 zemím s nižšími příjmy.

Zatímco v celosvětovém měřítku počet případů onemocnění covid-19 klesá, v USA podle údajů Johns Hopkins University od začátku dubna postupně narůstá. Minulý týden tam místní hygienické stanice evidovaly 790 tisíc nových případů, což je třikrát více než v posledním březnovém týdnu. V České republice se podle dat ministerstva zdravotnictví počty za posledních čtrnáct dní drží pod hranicí 400 případů za den.

Celkově bylo za celou dobu pandemie na celém světě hlášeno více než 526 milionů případů covidu-19 a 6,28 milionu úmrtí.

Domů
Sdílet
Diskuse