Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2022 9:56
Čas čtení 0:50
Eduard Starkbauer

Pavol Regenda mieri do NHL. S tímom Anaheim Ducks údajne podpísal 2-ročnú nováčikovskú zmluvu

NEWS
Uložit Uložené

Bývalý hráč Michaloviec bol na uplynulom šampionáte najlepším strelcom slovenského tímu.

Slovenský hokejista Pavol Regenda, ktorý sa svojím výkonom zviditeľnil na tohtoročnej zimnej olympiáde i majstrovstvách sveta, mieri do NHL. Dvadsaťdvaročný útočník podľa zámorských médií podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s klubom Anaheim Ducks. Rodák z Michaloviec sa pritom ešte pred začiatkom MS dohodol na zmluve s českým extraligovým tímom BK Mladá Boleslav. Klub Anaheim Ducks prestup zatiaľ oficiálne nepotvrdil.

Špecializovaný NHL portál Puckpedia píše o dvojcestnej zmluve s viacerými bonusmi. Ak sa vysoký Regenda presadí v prvom tíme, získa v prvom roku základný ročný plat 750 000 dolárov. Na farme by dostal 80 000 dolárov. Krídelník podpisom zmluvy získal aj podpisový bonus vo výške 92 500 USD. 

Dvadsaťdvaročný hráč bol v ostatnej sezóne druhým najproduktívnejším hráčom Michaloviec s 39 bodmi v 45 zápasoch základnej časti Tipos extraligy. Na ZOH 2022 v Pekingu pomohol gólom a tromi asistenciami k zisku historického bronzu. Na uplynulých MS vo Fínsku sa stal s piatimi gólmi najlepším strelcom slovenského tímu.

Domů
Sdílet
Diskuse