Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. června 2022 17:55
Čas čtení 1:06
Dominik Vetrák

Seriály Stranger Things a Obi-Wan překonaly rekordy sledovanosti na Netflixu a Disney+

Seriály Stranger Things a Obi-Wan překonaly rekordy sledovanosti na Netflixu a Disney+
Zdroj: Netflix/Disney+
FILMY A SERIÁLY DISNEY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY STRANGER THINGS
Uložit Uložené

Netflix i Disney těží úspěch z nových seriálů, díky kterým získají i nové předplatitele.

V pátek 27. května měly na streamovacích službách premiéru dva nové seriály. Netflix začal streamovat první část čtvrté série Stranger Things a na Disney+ jsme viděli první dvě části minisérie Obi-Wan Kenobi. Oba seriály jsme hodnotili pozitivně. Zvědaví na ně byli i diváci, protože oba překonaly rekordy sledovanosti na daných streamovacích platformách.

Doporučeno
6 očekávaných kinopremiér v červnu. Uvidíme nový Jurský svět a Řezník představí svůj Summer Massacre 6 očekávaných kinopremiér v červnu. Uvidíme nový Jurský svět a Řezník představí svůj Summer Massacre 1. června 2022 13:30

Obi-Wan Kenobi se v rámci řady odsledovaných hodin stal nejúspěšnější premiérou seriálu v historii Disney+. Má to ale háček. Jelikož Disney počítá odsledované hodiny, seriál má výhodu oproti těm, které jsou kratší než klasických 40 až 50 minut. Navíc Obi-Wan premiéroval rovnou se dvěma částmi.

Logicky tak diváci uvidí více hodin ze seriálu, který je po dvou částech dlouhý hodinu a půl, než ze seriálu, který je dlouhý 30 až 50 minut. I tak se však jedná o obrovský úspěch a je možné, že společnost Disney bude chtít postavu Obi-Wana díky její popularitě ještě v nějakém seriálu využít. 

Velký úspěch zaznamenala také čtvrtá série Stranger Things. Předplatitelé Netflixu viděli během prvních dnů od premiéry v součtu až 286,7 milionu hodin nových epizod. Nedokážeme z toho vypočítat, kolik diváků reálně nové epizody vidělo, ale podle Netflixu je to největší premiéra anglicky mluvícího seriálu v historii Netflixu.

Mohlo by tě zajímat:
Nejlepší romantické filmy na Netflixu
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akční a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších hororů 21. století, které tě možná vyděsí a zaujmou více než hollywoodské strašidelné filmy
Domů
Sdílet
Diskuse