Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2022 19:30
Čas čtení 1:06
Martin Mičuda

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition je labutí píseň 4litrových osmiválců ve třídě E

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition je labutí píseň 4litrových osmiválců ve třídě E
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH
Uložit Uložené

S příchodem nové generace třídy E už Mercedes-Benz neplánuje použití motoru 4.0 V8.

Německý prémiový výrobce již usilovně pracuje na zcela nové generaci třídy E (W214), která s sebou přinese řadu koncepčních změn. Ty pochopitelně souvisí s masivněji zastoupenou elektrifikací, která je odpovědí na stále přísnější emisní normy. S tím jde ruku v ruce i skutečnost, že už i model vyšší střední třídy přijde o velkoobjemové motory. Zda se downsizing týká i šestiválců, není prozatím ještě oficiálně potvrzeno, už nyní však víme, že osmiválec již v nabídce pohonných jednotek příští generace nenajdeme.

Doporučeno
Vision AMG je předobrazem budoucnosti brutálních modelů značky Mercedes-Benz Vision AMG je předobrazem budoucnosti brutálních modelů značky Mercedes-Benz 22. května 2022 11:30

S tím souvisí i právě odhalená specialitka, která se loučí se 4litrovým agregátem V8 biturbo. Řeč je o modelu Mercedes-AMG E 63 S Final Edition, který představuje labutí píseň osmiválců třídy E. Jejím poznávacím znakem je matný lak, černé exteriérové ​​detaily doplněné o karbonové doplňky, 20” disky a specifický polep. V kokpitu si místo našly výhradně karbonové dekory, skořepinová sedadla AMG Performance Seats a čalounění kombinující odstín Grey Pearl a kontrastní žluté prošívání. Final Edition tak nabídne to nejlepší, co bylo pro verzi AMG k dispozici.

Mercedes-Benz, AMG, E 63 S, Final Edition,
Zdroj: Mercedes-Benz

Samozřejmě, v rámci interiéru nemůže chybět plaketa AMG Final Edition s příslušným pořadovým číslem. Jedná se totiž o limitovanou edici, jejíž produkce je omezena jen na 999 kusů. Ceny zatím nebyly zveřejněny vzhledem k tomu, že se jedná o vůbec poslední model třídy E s osmiválcovým motorem –⁠ do budoucna půjde dozajista o velký sběratelský kousek.

Doporučeno
Druhá generace GLC je na světě. Mercedes-Benz hovoří o svém nejdynamičtějším SUV Druhá generace GLC je na světě. Mercedes-Benz hovoří o svém nejdynamičtějším SUV 2. června 2022 17:30

Z technického hlediska se ale nic nemění. Je ovšem třeba říci, že nadále jde o jedno z nejvýkonnějších sériových aut na trhu, takže velký důvod k vylepšení nebyl. 4litrový motor V8 biturbo tak nadále nabízí úctyhodný výkon 450 kW/612 koní s točivým momentem 850 Nm. Poháněna jsou všechna čtyři kola, na která posílá sílu 9stupňová automatická převodovka.

Mercedes-Benz, AMG, E 63 S, Final Edition,Mercedes-Benz, AMG, E 63 S, Final Edition,Mercedes-Benz, AMG, E 63 S, Final Edition,Mercedes-Benz, AMG, E 63 S, Final Edition,
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse