Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2022 9:30
Čas čtení 6:46
Martin Adam Pavlík

10 zajímavostí o Johnnym Deppovi, o kterých (možná) nevíš

10 zajímavostí o Johnnym Deppovi, o kterých (možná) nevíš
Zdroj: Getty Images/Rich Fury
OSOBNOSTI JOHNNY DEPP
Uložit Uložené

Přestože nikdy nevyhrál Oscara (i když byl devětkrát nominován), patří mezi nejuznávanější herce v Hollywoodu.

Vlastní soukromý ostrov na Bahamách, nikdy se nedívá na filmy, ve kterých hrál, a v roce 2009 ho magazín People označil za nejvíce sexy muže planety.

Přestože nikdy nedostal Oscara (i když byl devětkrát nominován), patří mezi nejuznávanější, nejlepší i nejoblíbenější herce v Hollywoodu. Po menších rolích mu v roce 1990 dal šanci naplno ukázat svůj talent režisér Tim Burton a odstartovali tak úspěšnou dlouholetou spolupráci.


Johnny Depp své kvality potvrdil ve snímcích jako Co žere Gilberta Grapea, Strach a hnus v Las Vegas, Krycí jméno Donnie Brasco, Mrtvý muž nebo v životopisném dramatu Kokain. Vyzkoušel si dokonce i režii při filmu Bojovník (1997) a zároveň si v něm zahrál s legendárním Marlonem Brandem. Později se dostal do širšího povědomí díky roli charismatického piráta Jacka Sparrowa ve filmové sérii Piráti z Karibiku.


Ještě předtím, než se k němu Hollywood otočil zády v důsledku obvinění jeho exmanželky Amber Heard, která ho označila za násilníka, si zahrál démonického čaroděje Gellerta Grindelwalda ve filmové sérii Fantastická zvířata. Poté, co se mu začátkem tohoto měsíce podařilo očistit své jméno u soudu ve Virginii, ho ale snad už brzy uvidíme na plátnech kin.


U příležitosti jeho 59. narozenin jsme pro tebe připravili speciální článek. Dočteš se v něm o věcech, které jsi o slavném herci dosud pravděpodobně nevěděl. Příběhy umělců, filmařů či hudebníků jsou sice místy bizarní, ale často i nesmírně inspirativní a poutavé, proto ti je pravidelně přinášíme. Pokud chceš více podobných článků, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Johnny Depp
Zdroj: Getty Images/Rich Fury

1. Rocková hvězda

Pokud sis myslel, že Depp chtěl být odjakživa hercem, byl jsi na omylu. Jeho snem bylo stát se rockovou hvězdou. Jak píše Tell Tales, Depp již v 15 letech odešel ze střední školy, aby se mohl věnovat hudební kariéře. Přestože se za dva týdny vrátil, ředitel školy ho povzbudil, aby následoval své sny a stal se hudebníkem. Vyplatilo se, později získal nahrávací smlouvu v Los Angeles se svojí skupinou The Kids. 


V roce 1981 dokonce dělali „předskokana“ Iggymu Popovi. Johnnymu to s The Kids nakonec úplně nevyšlo, ale na hru na kytaru nikdy nezanevřel, a když už si získal potřebné jméno v hudební branži, spolupracoval s několika slavnými kapelami a hudebníky. Například s Oasis, se svým dlouholetým přítelem Marilynem Mansonem, s Eddiem Vedderem nebo se skupinou Aerosmith. V současnosti koncertuje i v „superkapele“ Hollywood Vampires spolu s Alicem Cooperem. 

 

2. Důležité kontakty 

Podle Metra za začátkem Deppovy herecké kariéry stojí jeho první manželka Lori Anne Allison, se kterou se oženil, když mu bylo jen 20 let. Zatímco on byl v té době rád za jakoukoli práci, ona byla vizážistkou a znala se s hercem Nicolasem Cagem. Jednou tyto dva seznámila a právě Cage byl ten, kdo Deppa přivedl k tomu, aby začal s herectvím. Dodal mu sebevědomí a přesvědčil ho, že má potřebný talent. Dokonce mu pomohl najít prvního agenta, a tak Johnny dostal první roli.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 116168 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jakým handicapem trpí.
  • Ve kterém kultovním filmu herecky debutoval.
  • Proč byl dvakrát zatčen.
  • V čem bylo specifické natáčení filmů Ospalá díra a Osamělý jezdec.
  • Co pro něj byla nejděsivější zkušenost, jakou kdy zažil.
  • Jak se odvděčil nemocnici v Londýně za to, že zachránila jeho dceru.
  • Ve kterém slavném a úspěšném akčním filmu si mohl zahrát hlavní roli, ale studio Warner Bros. s tím nesouhlasilo.
  • Se kterým mužem se několikrát líbal mimo filmový plac.
Zpět
Sdílet
Diskuse