Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2022 9:30
Čas čtení 6:46
Martin Adam Pavlík

10 zajímavostí o Johnnym Deppovi, o kterých (možná) nevíš

10 zajímavostí o Johnnym Deppovi, o kterých (možná) nevíš
Zdroj: Getty Images/Rich Fury
OSOBNOSTI JOHNNY DEPP
Uložit Uložené

Přestože nikdy nevyhrál Oscara (i když byl devětkrát nominován), patří mezi nejuznávanější herce v Hollywoodu.

Vlastní soukromý ostrov na Bahamách, nikdy se nedívá na filmy, ve kterých hrál, a v roce 2009 ho magazín People označil za nejvíce sexy muže planety.

Přestože nikdy nedostal Oscara (i když byl devětkrát nominován), patří mezi nejuznávanější, nejlepší i nejoblíbenější herce v Hollywoodu. Po menších rolích mu v roce 1990 dal šanci naplno ukázat svůj talent režisér Tim Burton a odstartovali tak úspěšnou dlouholetou spolupráci.


Johnny Depp své kvality potvrdil ve snímcích jako Co žere Gilberta Grapea, Strach a hnus v Las Vegas, Krycí jméno Donnie Brasco, Mrtvý muž nebo v životopisném dramatu Kokain. Vyzkoušel si dokonce i režii při filmu Bojovník (1997) a zároveň si v něm zahrál s legendárním Marlonem Brandem. Později se dostal do širšího povědomí díky roli charismatického piráta Jacka Sparrowa ve filmové sérii Piráti z Karibiku.


Ještě předtím, než se k němu Hollywood otočil zády v důsledku obvinění jeho exmanželky Amber Heard, která ho označila za násilníka, si zahrál démonického čaroděje Gellerta Grindelwalda ve filmové sérii Fantastická zvířata. Poté, co se mu začátkem tohoto měsíce podařilo očistit své jméno u soudu ve Virginii, ho ale snad už brzy uvidíme na plátnech kin.


U příležitosti jeho 59. narozenin jsme pro tebe připravili speciální článek. Dočteš se v něm o věcech, které jsi o slavném herci dosud pravděpodobně nevěděl. Příběhy umělců, filmařů či hudebníků jsou sice místy bizarní, ale často i nesmírně inspirativní a poutavé, proto ti je pravidelně přinášíme. Pokud chceš více podobných článků, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Johnny Depp
Zdroj: Getty Images/Rich Fury

1. Rocková hvězda

Pokud sis myslel, že Depp chtěl být odjakživa hercem, byl jsi na omylu. Jeho snem bylo stát se rockovou hvězdou. Jak píše Tell Tales, Depp již v 15 letech odešel ze střední školy, aby se mohl věnovat hudební kariéře. Přestože se za dva týdny vrátil, ředitel školy ho povzbudil, aby následoval své sny a stal se hudebníkem. Vyplatilo se, později získal nahrávací smlouvu v Los Angeles se svojí skupinou The Kids. 


V roce 1981 dokonce dělali „předskokana“ Iggymu Popovi. Johnnymu to s The Kids nakonec úplně nevyšlo, ale na hru na kytaru nikdy nezanevřel, a když už si získal potřebné jméno v hudební branži, spolupracoval s několika slavnými kapelami a hudebníky. Například s Oasis, se svým dlouholetým přítelem Marilynem Mansonem, s Eddiem Vedderem nebo se skupinou Aerosmith. V současnosti koncertuje i v „superkapele“ Hollywood Vampires spolu s Alicem Cooperem. 

 

2. Důležité kontakty 

Podle Metra za začátkem Deppovy herecké kariéry stojí jeho první manželka Lori Anne Allison, se kterou se oženil, když mu bylo jen 20 let. Zatímco on byl v té době rád za jakoukoli práci, ona byla vizážistkou a znala se s hercem Nicolasem Cagem. Jednou tyto dva seznámila a právě Cage byl ten, kdo Deppa přivedl k tomu, aby začal s herectvím. Dodal mu sebevědomí a přesvědčil ho, že má potřebný talent. Dokonce mu pomohl najít prvního agenta, a tak Johnny dostal první roli.

Ne však ledajakou. Debutoval v malé roli v jednom z vůbec nejkultovnějších hororů všech dob. Ano, řeč je o Noční můře v Elm Street (1984), kterou režíroval legendární mistr hrůzy Wes Craven. Následně se objevil v dalším „kulťáku“, ve válečném dramatu Četa (1986). Tu zase režíroval další velikán Oliver Stone.


Depp se časem zařadil mezi vůbec nejbohatší herce na světě. Jak píše Ranker, o několik let později, když měl Nicolas Cage problémy s daněmi a dlužil státu nemalou sumu peněz, si Depp vzpomněl na svého přítele a jako vděk za to, že ho dotáhl k filmu, jeho dluh splatil.

3. Je slepý na jedno oko

Jak herec prozradil pro Rolling Stone, trpí nepříjemným handicapem. Přiznal, že na levé oko vůbec nevidí a pravé je krátkozraké. Je tak odkázán na silné dioptrické brýle. „Nikdy jsem pořádně neviděl, všechno je velmi, velmi rozmazané,“ řekl Depp.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Batman točí prachy rychleji než burgery a Robin Williams rozpláče nejednu konzervu Co si pustit o víkendu: Batman točí prachy rychleji než burgery a Robin Williams rozpláče nejednu konzervu 1. září 2023 16:00

Sám o sobě řekl, že je „slepý jako netopýr“ už od dětství, a když nemá brýle, vidí jen pár centimetrů před sebe. Jeho problém prý nedokáže vyřešit ani operace. Dodal, že v důsledku tohoto handicapu měl často problém i v profesním životě.

4. Problémy se zákonem

To, že populární herec není úplně svatý, jsme zjistili během dvou soudních jednání s Amber Heard, ať už v Británii, nebo v Americe. Sám ale přiznal, že v minulosti měl problémy s alkoholem i různými drogami. Díky svým neřestem skončil dokonce v poutech. Podle Entertainment Tonight ho v roce 1994 zadržela policie po údajné hádce s tehdejší přítelkyní Kate Moss.


Herec zdemoloval pokoj v hotelu The Mark v New Yorku a následně zaplatil odškodné 10 tisíc dolarů. Jak píše HITC, Depp tvrdil, že škodu v pokoji způsobil pásovec, který prý vyskočil ze skříně. Žádný pásovec se ale nikdy nenašel. Herec byl zatčen i v roce 1999 za konfrontaci s paparazzim před londýnskou restaurací.

Johnny Depp
Zdroj: Getty Images/Rich Fury

5. Milovník koní

Depp během své kariéry několikrát ukázal, že to umí s koňmi a je skvělý jezdec. Například ve filmech Mrtvý muž, Muž, který plakal nebo v mysteriózním historickém dramatu Ospalá díra. Podle Showbiz Cheat Sheet právě během natáčení tohoto filmu herec zachránil jednookého andaluského koně jménem Goldeneye, se kterým pracoval na place.


Když se dozvěděl, že koně chtějí po natáčení utratit, rozhodl se, že ho raději adoptuje a zachrání mu život. S těmito vznešenými zvířaty má však i negativní zkušenost. Jak píše Diply, při natáčení westernu Osamělý jezdec (2013) si Depp sám dělal kaskadérské kousky a nepříjemně spadl během rychlé jízdy na koni. Moc nechybělo a téměř se nevyhnul tomu, aby ho rozběhlé zvíře nepošlapalo.

6. Prokázání vděku

O tom, že Johnnymu není vděčnost cizí, svědčí i další příhoda. Podle The Things jeho dcera Lily-Rose v roce 2007 těžce onemocněla, až jí začaly selhávat ledviny, což nevěstilo nic dobrého –⁠ ocitla se na pokraji smrti. Lékaři v nemocnici Great Ormond Street v Londýně ji ale naštěstí vyléčili a dostala se z toho nejhoršího. 


Pro Daily Mail prozradil, že šlo o nejděsivější zkušenost, jakou kdy zažil. Aby se zavděčil lékařům i personálu za záchranu života své dcery, později v průběhu roku překvapil všechny, zejména pacienty, nečekanou návštěvou. Přišel oblečený jako kapitán Jack Sparrow a čtyři hodiny trávil čas s nemocnými dětmi, kterým například četl z knihy. Aby toho nebylo málo, o rok později velkoryse daroval nemocnici jeden a půl milionu dolarů.

Lily-Rose Depp
Zdroj: Getty Images/Emma McIntyre

7. Mohl být Neo v Matrixu

Umíš si představit, že by Nea v dlouhém černém plášti a tmavých brýlích hrál právě Johnny Depp? Podle portálu Looper byl právě on první volbou sester Wachovských, režisérek kultovní science fiction Matrix. Paradoxně to bylo právě studio Warner Bros., které nesouhlasilo a tento nápad hned zatrhlo. I když měl herec v té době za sebou již mnoho skvělých rolí, žádná z nich nebyla příbuzná té, kterou měl ztvárnit právě v Matrixu.


Na kontě měl několik dramat, avšak žádný akční film. Navíc nebyl zrovna svalnatým atletem nebo extra vysokým rváčem, zatímco Keanu Reeves téměř do puntíku splňoval všechny předpoklady, protože to, že mu podobné role sedí, ukázal už v akčních trhácích Bod zlomu (1991) nebo Nebezpečná rychlost (1994). Mezi adepty na roli Nea byl i již zmiňovaný Nicolas Cage, ale například také Brad Pitt či Will Smith.

Matrix 3
Zdroj: Warner Bros.

8. Vlastnil nechvalně známý noční klub

Jak píše Cinemablend, Johnny Depp vlastnil známý noční klub Viper Room. Ten se nachází na Sunset Strip v západním Hollywoodu. Své brány otevřel v roce 1993 a stal se téměř okamžitě oblíbeným místem mladých herců, hudebníků a různých dalších celebrit. V klubu ovšem vystupovaly i legendy jako Johnny Cash a Tom Petty. Jako hudebník tam byl pochopitelně pečený vařený zejména samotný Depp.


Hrál tam i v osudnou halloweenskou noc, kdy se na místě nešťastně předávkoval herec River Phoenix (Stůj při mně, Čas zastavit se), bratr Joaquina Phoenixe, v důsledku čehož se klub nechvalně dostal do širšího povědomí. Depp klub následně na týden zavřel, aby tam blízcí přátelé uctili zesnulého herce. Od té doby se klub vždy na Halloween zavíral, dokud ho Depp v roce 2004 neprodal.

Viper Room Hollywood
Zdroj: Getty Images/Rich Fury

9. Slabost pro krásné a slavné ženy

Depp si vždy uměl vybrat ženu po svém boku. Několik jeho vztahů ale bohužel ztroskotalo. Herec poté, co se rozvedl s Lori Anne Allison, ještě v osmdesátých letech chodil například s nádhernou Sherilyn Fenn, kterou určitě znáš ze seriálu Twin Peaks. Pro The Big Issue prozradila, že byl její první láskou. Jejich cesty se však rozdělily a další herečkou v jeho životě byla hvězda filmu Hříšný tanec Jennifer Grey. 


Později se zamiloval do Winony Ryder, se kterou se potkali na place Burtonovy klasiky Střihoruký Edward a jejich láska byla tak silná, že si herec dal vytetovat na ruku nápis Winona Forever (Winona navždy). Po rozchodu si to ale změnil na Wino Forever, jelikož je i velkým milovníkem vína. Jeho následující přítelkyní byla modelka Kate Moss.


Ani ta nebyla tou pravou a herec si později vzal modelku, herečku a zpěvačku Vanessu Paradise, se kterou má dvě děti. Během tohoto vztahu se seznámil se šarmantní, o 22 let mladší hereckou kolegyní Amber Heard při natáčení filmu Rumový deník. Vzali se, ale toto manželství skončilo totální katastrofou. Nejenže musel exmanželce v rámci rozvodového řízení zaplatit tučný balík v hodnotě 7 milionů dolarů, odnesl si ale i nesmazatelnou nálepku násilníka, který bije ženy.

 

10. Líbání s muži mu nedělá žádný problém

To, po čem touží miliony žen po celém světě, zažil na vlastní kůži známý moderátor Jimmy Kimmel. Deppa si v roce 2013 pozval do své prestižní noční show Jimmy Kimmel Live, ve které se vystřídalo již několik celebrit. Slavný herec nechal Kimmela beze slov poté, co ho zcela spontánně políbil nejdříve na tváře a potom i na rty.


Následně si vysloužil obrovské ovace publika i mnoho překvapených reakcí na sociálních sítích. Depp zareagoval na úvodní Kimmelův kompliment, když řekl, že má krásnou tvář. Moderátorovi se toto osobité projevení úcty a díků líbilo, protože se zmohl jen na široký úsměv od ucha k uchu.


Herec uštědřil polibek na rty Kimmelovi znovu, když o rok později přišel do jeho show promovat sci-fi thriller Transcendence. Dvojice z toho už udělala rovnou tradici, protože Depp políbil Kimmela i v roce 2016, a to hned jak přišel, ještě předtím, než se usadil na gauč. V rozhovoru pro Extra TV k tomuto polibku řekl, že si „nemohl pomoci“, neboť Kimmel je prostě „neskutečně milý“.

Zpět
Sdílet
Diskuse