Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2022 19:30
Čas čtení 1:22
Dominik Vetrák

Ms. Marvel má venku první část. Vyplatí se sledovat nový seriál od Marvelu, nebo je to velké zklamání?

Ms. Marvel má venku první část. Vyplatí se sledovat nový seriál od Marvelu, nebo je to velké zklamání?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Marvel vydal první část seriálu Ms. Marvel. Vyplatí se ji vidět?

Kamala Khan je muslimská teenagerka, která nade vše obdivuje hrdinku Captain Marvel. Touží jít na cosplayovou soutěž během události AvengersCon, jenže její konzervativní rodiče ji nepustí. Kamala se jim vzepře, odejde a během soutěže se projeví její schopnosti, za kterými možná stojí její původ a předkové, ale v první řadě náramek, který jí poslala babička.

Doporučeno
Netflix odhalil trailery pro seriály Resident Evil, Sandman či novou Addamsovu rodinu. Ohlásil také 2. sérii All of Us Are Dead Netflix odhalil trailery pro seriály Resident Evil, Sandman či novou Addamsovu rodinu. Ohlásil také 2. sérii All of Us Are Dead 7. června 2022 10:30

Režiséři Bad Boys 3 nás upoutali postavami a prostředím

Ms. Marvel je nejnovější marvelovský seriál, jehož první epizodu natočili režiséři filmu Bad Boys for Life – Adil El Arbi a Bilall Fallah. Před premiérou jsme se báli, že půjde o první seriál, který bude vyloženě nudný a nebude nás zajímat. Po premiéře jsme ale zůstali mile překvapeni. Podobně jako seriál Moon Knight, i Ms. Marvel se soustředí na své postavy a nesnaží se děj provázat s rozšířeným marvelovským světem (alespoň prozatím). 

V centru dění je teenagerka, která se cítí omezena svými přísnými rodiči a která čelí tlaku ve škole mezi vrstevníky. Seriál můžeme označit jako příběh o vyrůstání (coming of age story), akorát v rámci superhrdinského světa. Nic takového zatím Marvel nevydal, takže jde v rámci jejich produkce o závan čerstvého větru.

Ms. Marvel
Zdroj: Marvel Studios

Pozitivně hodnotíme také vizuál, který si pomáhá hravými nápisy na stěnách budov a vizualizuje atmosféru příběhu a myšlenkové pochody postav. Je to drobnost, ale pomáhá to oddělit vizuál této marvelovky od těch ostatních.

Nudit se nebudeš, i když v první části není žádná akce

Během první části dlouhé cca 45 minut jsme se nedočkali žádné akce, ale vůbec nám to nepřekáželo. Nenudili jsme se, a přestože nás seriál neohromil, dějově je natolik zajímavý, že ho budeme sledovat i nadále. Pomáhá tomu i fakt, že tvůrci pracují s charismatickými postavami a nesnaží se o megalomanský příběh, ale spíše o sympatické teenagerské drama na pozadí komiksového světa. 

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet 1. března 2024 8:00

Baví nás také herci, hudba a muslimské prostředí v rodině Khanových, přestože v rámci muslimské kultury seriál zatím jen klouže po povrchu. Ms. Marvel má před sebou ještě pět epizod, ale rozběhl se docela slušně, takže mu klidně dej šanci. Jen se připrav, že to nebude klasická marvelovka se zničenými budovami a příšerami z vesmíru.

Ms. Marvel
Zdroj: Marvel Studios
Domů
Sdílet
Diskuse